Доналд Тръмп в момента е най-критикуваната личност в САЩ. Това

...
Доналд Тръмп в момента е най-критикуваната личност в САЩ. Това
Коментари Харесай

Тръмп изкара и служителите на Facebook на протест

Доналд Тръмп сега е най-критикуваната персона в Съединени американски щати. Това си проличава както по безредиците в редица американски градове, провокирани от гибелта на Джордж Флойд и полицейския произвол в страната, по този начин и от всички мнения по адрес на американския президент в обществените мрежи.

Преди дни Twitter за пръв път направи опит да постави спирачка на безразборните и непремерени изявления на Тръмп . Очаквано, в подмяна получи закани за прекъсване на работа и обвинявания в цензура.

Междувременно президентът употребява опцията посредством профилите си да доближи до милиони и съобщи позицията си, че протестиращите по улиците са нарушители, които би трябвало да бъдат задържани. А това провокира още по-голям яд и вълнения.
 Снимка 481535

Оказва се, че в съперника на Twitter - Фейсбук, не са по никакъв начин удовлетворени от политиката по адрес на Тръмп. Служители на компанията показаха своето неодобрение против решението да не се вземат никакви ограничения по адрес на крайните изявления на президента в обществената мрежа.

Някои от наетите от Зукърбърг са употребявали почивния неделен ден, с цел да се слеят с тълпите протестиращи. Нагласили са и автоматизирани известия, които да се изпращат до всички, потърсили помощ от поддръжката на обществената мрежа. В тях се споделя, че са излезли на митинг против разпоредбите й.
 Снимка 481797

Според разпоредните на Twitter, някои от постовете на Тръмп бяха избрани като подклаждащи принуждение . В резултат на това се спря опцията да се харесват, разясняват и споделят.

Но Фейсбук не предприе никакви дейности. А дни по-рано Марк Зукърбърг разгласи, че няма да употребява сходна на съперника си политика , с която да припомня на потребителите първо да ревизират обстоятелствата, а след това да имат вяра на противоречиви изказвания, оповестени в профила на Тръмп да вземем за пример, написа The Verge.

По думите на изпълнителния шеф на Фейсбук, всеки самичък може да си преценя на какво да има вяра и на какво - не. По въпроса с изявленията, подбуждащи към принуждение, позицията на обществената мрежа още веднъж е неутрална под претекст, че по значими въпроси, като този за убийството на Джордж ФЛойд, би трябвало да има необятна полемика и да се чуят всички гледни точки .
 Twitter, Доналд Тръмп и по какъв начин обществената мрежа го упрекна в неистина
Когато обвинят Доналд Тръмп в неистина

Американският президент е доста сърдит

Служителите на Фейсбук са обезпокоени, че в случай че в този момент не се вземат нужните ограничения, обстановката ще излезе отвън надзор около президентските избори през есента . Тогава обществената мрежа сигурно също ще има виновност за насилието по улиците. А работещите в нея не желаят да им тежи възприятие за виновност поради нечии други значими решения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР