Доналд Тръмп спечели първичните избори и в Ню Хемпшир и

...
Доналд Тръмп спечели първичните избори и в Ню Хемпшир и
Коментари Харесай

Тръмп победи и в Ню Хемпшир. Ники Хейли не се отказва от кампанията до Супервторник

Доналд Тръмп завоюва първичните избори и в Ню Хемпшир и се приближи с още една стъпка до президентската номинация на Републиканската партия. Това значи повтаряне на борбата Тръмп - Байдън на националния избор през ноември.

Ники Хейли имаше много по-добри позиции в този щат по отношение на Айова, където остана трета.

Оттеглянето на Рон Десантис и динамичността от последните дни обаче са играли в интерес на Тръмп - преднината му пред Хейли в Ню Хемпшир е над 10%.

При преброени 57% от гласовете, съгласно Edison Research, Тръмп повежда конкуренцията с 54,4% против 43,6% за Хейли.

" Тази конкуренция надалеч не е завършила. Аз съм борбена “, съобщи тя пред поддръжници на следизборно празненство в Конкорд, като провокира Тръмп на спор.

На личното си тържество някогашният американски президент не отговори на апела за спор, само че не пропусна да означи загубата ѝ.

" Тя държи тирада, като че ли е спечелила. Не е спечелила. Тя загуби... Тя имаше доста неприятна нощ ", сподели Тръмп, като назова републиканката „ самозванка “.

Хейли се надяваше, че забележителният брой самостоятелни гласоподаватели в североизточния щат ще ѝ донесе непредвидена победа, която може да отслаби желязната хватка на Тръмп в Републиканската партия.

Резултатът евентуално ще е мотив в апелите на някои републиканци Хейли да се откаже, с цел да може партията да се сплоти към Тръмп.

Във вторник от предизборния ѝ щаб оповестиха, че тя ще продължи напъните си до " супервторника " на 5 март, когато ще гласоподават републиканците в 14 щата и една извънгранична територия - Алабама, Аляска, Арканзас, Калифорния, Колорадо, Мейн, Масачузетс, Минесота, Северна Каролина, Оклахома, Тексас, Юта, Върмонт, Вирджиния и Американска Самоа.

Следващото конкурентно съревнование е планувано за 24 февруари в Южна Каролина, където Хейли е родена и е служила два мандата като губернатор.

Въпреки връзките ѝ Тръмп е събрал поддръжката на множеството републикански деятели в щата, а изследванията на публичното мнение демонстрират, че той има огромна преднина.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР