Доналд Тръмп спечели първата си голяма законодателна победа с приемането

...
Доналд Тръмп спечели първата си голяма законодателна победа с приемането
Коментари Харесай

Долната камара одобри данъчната реформа на Тръмп

Доналд Тръмп завоюва първата си огромна законодателна победа с приемането на данъчната промяна, оповестиха осведомителните организации.

Камарата на представителите утвърди плана със 227 против 203 гласа. Демократите гласоподаваха ан блок „ срещу “. Тази заран текстът би трябвало да бъде признат и от Сената.

Президентът, който показа плана като „ огромен и прекрасен коледен подарък за американците “, би трябвало да подпише закона преди празниците.

Законът е изпълнено предизборно заричане на Тръмп и е най-голямата данъчна промяна след промяната на Роналд Рейгън през 1986 година

Планът планува понижаване на налозите на корпорациите и на най-богатите. Временно ще бъдат понижени налозите на някои категории жители и фамилии. Отпада и част здравната система на Барак Обама (Obamacare).

Текстът ще облекчи фискалния напън върху работещите и фамилиите им, ще подтиква основаването на работни места и икономическия растеж, а това ще е от изгода за всички американци, съобщи сенаторката от Мейн Сюзан Колинс от републиканската партия.

Намаляването на налозите на фирмите ще разреши увеличение на заплатите, разяснява финансовият министър Стивън Мнучин. Инвеститорите реагираха с възторг на борсата.

Домакинства със междинни приходи ще заплащат следващата година приблизително с 900 $ по-малко, а най-богатите 1% от американците – приблизително с 51 хиляди $ по данни на Центъра за данъчна политика.

Демократите считат, че законът ще задълбочи разликата в приходите сред бедните и богатите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР