Доналд Тръмп ще управлява само един мандат като президент на

...
Доналд Тръмп ще управлява само един мандат като президент на
Коментари Харесай

Тръмп няма да спечели втори мандат, смята шефът на най-голямата банка в САЩ

Доналд Тръмп ще ръководи единствено един мандат като президент на Съединени американски щати, а страната ще има нов държавен глава през 2021 година Това предвижда Джейми Даймън, изпълнителен шеф на най-голямата банка в Съединени американски щати - JPMorgan Chase.

Запитан какъв брой години ще прекара Тръмп в Белия дом, Даймън сподели: " Бих заложил на три години и половина. Но демократите би трябвало да повдигнат рационален и допустим претендент. Ако повдигнат изцяло ляв претендент, Тръмп още веднъж ще завоюва ".

Банкерът, апетитен за симпатизант на демократите, ги посъветва да приготвят ограничения в поддръжка на " свободното предприемачество ", които да основат нови работни места и стопански напредък.

Откак Тръмп е в Белия дом, Даймън има по-сериозна роля в връзките сред бизнеса и страната. През декември той стана ръководител на Business Roundtable, асоциация на изпълнителните шефове, които съветват държавното управление по значими въпроси.

Даймън разяснява необятен кръг от тематики - от външната политика на страната до данъчните промени.

Според него Съединени американски щати би трябвало да понижат корпоративните налози, с цел да не разрешат на бизнеса да се реалокира в чужбина, даже в случай че това значи повишение на ставките за богатите и унищожаване на премахването на данъчните облекчения за капиталовите мениджъри.

Той поддържа концепцията за негативни налози за лицата с по-ниски приходи, а капиталовите мениджъри и лицата с по-високи доходи, би трябвало да заплащат по-големи данъци.

Това се отнася за ръководителите на фондовете за частен капитал и хедж фондовете, както и за неговите лични налози. " Ако желаете да увеличите данъчната ми ставка, по този начин да бъде ", зави Даймън.

Банкерът призна, че от време на време Тръмп е " отчасти прав ", както в позицията си по отношение на Китай, който има несправедливи преимущества във връзка с търговията. Според него китайските банки имат незаслужено преимущество, тъй като могат по-лесно да получават американски компании, в сравнение с противоположното.

Той разяснява и връзките на Съединени американски щати със прилежащите страни. " Никога не трябва да бъдем груби към комшия като Мексико ".

Даймън предизвести, че политическата уязвимост на немския канцлер Ангела Меркел е неприятна за всички нас. Преговорите за образуване на ръководеща коалиция в Германия, водени от Християндемократическия съюз на Меркел, се сринаха по-рано тази седмица, поставяйки под подозрение бъдещето й след 12 години на власт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР