Доналд Тръмп съобщи, че ще разкрие подробности от дългоочаквания мирен

...
Доналд Тръмп съобщи, че ще разкрие подробности от дългоочаквания мирен
Коментари Харесай

Тръмп разкрива дългоочаквания мирен план за Близкия изток до дни

Доналд Тръмп заяви, че ще разкрие детайлности от дълго чакания кротичък проект за Близкия изток до вторник идната седмица, откакто предложения израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водача на опозицията Бени Ганц на диалози във Вашингтон, написа " Гардиън ".

На президентския аероплан Air Force One на път за Маями американският президент съпостави разрешаването на един от продължителните териториални разногласия в света с бизнес договорка.
 Тръмп с нов проект за Близкия изток
Тръмп с нов проект за Близкия изток

Съединени американски щати удрят рамо на Бенямин Нетаняху

" Обичам да подписвам съглашения . Те споделят, че мирът сред Израел и палестинците е най-трудният - най-трудното съглашение ", разяснява той. Тръмп добави, че " евентуално ще разгласява " проекта малко преди срещата във вторник.

Няколко политически аспекта от предлагането, направено от зетя на Тръмп, Джаред Къшнър, са оповестени. Къшнър предложи стопански проект от 50 милиарда $ за Близкия изток през юли 2019 година, който беше хладно признат в района. Палестинските водачи незабавно отхвърлиха всяка мирна самодейност на американците като пристрастна и като опит да бъдат притиснати да се откажат от дългогодишните си претенции за страна и решение за палестинските бежанци.

Тръмп сподели, че е провел диалог с палестинските водачи " за малко ".

" Сигурен съм, че може би ще работят отрицателно първоначално, само че в действителност е доста позитивен за тях. Но те имат доста тласъци ", посочи американският водач.
 Екатерина Захариева: Европейски Съюз с по - огромна роля в Близкия изток
Екатерина Захариева: Европейски Съюз с по - огромна роля в Близкия изток

Брюксел осъди военната ескалация в Либия

" Гардиън " е научил, че за разлика от предходни проекти, които се концентрираха върху това израелските и палестинските водачи да намерят допирни точки, новият проект на Вашингтон е наставление, предложение, което приемаш или отхвърляш.

Израелски медии оповестяват, базирайки се на източници, че проектът е извънредно в интерес на страната, като разрешава на Израел да поеме непрекъснат надзор над огромна част от палестинските територии, в това число и над еврейските селища и Йерусалим. На палестинците може да бъде дадена някаква форма на самоуправление, само че при съществени ограничавания.

Тези точки, които не са доказани от " Гардиън ", ще бъдат в сходство с външната политика на Съединени американски щати в района при администрацията на Тръмп, която се показва като най-произраелската в историята на Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР