Доналд Тръмп разкритикува губернатор на американски щат и съюзник от

...
Доналд Тръмп разкритикува губернатор на американски щат и съюзник от
Коментари Харесай

Тръмп недоволства, че Джорджия отваря твърде рано

Доналд Тръмп разкритикува губернатор на американски щат и съдружник от Републиканската партия за решението му да отвори залите за боулинг, фризьорските салони и други бизнеси още в петък, което е " в нарушаване " на насоките на федералното държавно управление за последователно отваряне, написа " Гардиън ".

" Искам да направи това, което счита, че е вярно, само че аз не съм склонен с него за това, което прави ", разяснява Тръмп по адрес на губернатора на Джорджия Браян Кемп. Американският президент счита, че е прекомерно рано да се отварят спа зоните, фризьорските салони и студията за татуировки.

Държавният глава приказва по време на постоянния брифинг на специфичния екип за битка с ковид, на който той разгласи, че се е подписал под " доста мощна " заповед за прекъсване на имиграцията. Той също опонира на специалистите какъв брой дълго ще продължи рецесията с вируса и съпостави мащаба на проведените от него празненства на 4 юли с прословутата тирада на Мартин Лутър Кинг " Имам една фантазия ".

Огромният риск, който щатът Джорджия поема, евентуално ще бъде деликатно наблюдаван от другите губернатори на щати. Миналата седмица Тръмп разгласява национални насоки за гладко отваряне на стопанските системи на щатите щом реализиран 14-дневен спад на новите случаи на инфектирани. Според американския президент Джорджия не покрива критериите.

В Джорджия има повече от 21 000 инфектирани с ковид и 846 умряли. Щатът е тествал по-малко от 1% от популацията за Covid-19. Има опасения от наново нарастване на случаите и ново въвеждане на ограничаващи ограничения.

В петък фризьорските салони, салоните за хубост, фитнесите и други възобновяват работа, само че ще би трябвало да съблюдават ограничавания и условия като съблюдаване на отдалеченост. Някои заведения за хранене ще отворят идната седмица, само че питейните заведения и нощните клубове остават затворени.

Тръмп също се подписа под заповед за краткотрайно прекъсване издаването на зелени карти за 60 дни, което съгласно него е за да се защитят американски работни места. Заповедта включва дълъг лист от изключения, в това число за тези, които сега са в страната, тези, които имат годни имиграционни визи и хора, които влизат в страната, с цел да работят като лекари и медицински сестри. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР