Електромобилите Tesla не са най-популярните сред автомобилните крадци. Но през

...
Електромобилите Tesla не са най-популярните сред автомобилните крадци. Но през
Коментари Харесай

Крадци отключиха и подкараха Tesla, нo се затрудниха със зарядното

Електромобилите Tesla не са най-популярните измежду автомобилните крадци. Но през последните няколко месеца във Англия откраднаха няколко електрически автомобила, като полицията смята, че това е една и съща профилирана тайфа. Един от тези случаи бе най-подробно сниман от охранителна камера.

Всичко протича през нощта в частен дом в графство Есекс. Използвана е общоприетата скица за коли с отдалечено. Злоумишленик с сензитивен правоприемник, който по едно и също време е и мощен предавател, се пробва да запише сигнала от отдалеченото на автомобила. Приетите сигнали се записват с помощта да вземем за пример, на смарт телефона на втория апаш. Записват се другите модификации на предавания сигнал и се сформира личен вид, който може да отключи автомобила. Ето по какъв начин наподобява самата кражба на Tesla.



Интересно е, че офанзивата е осъществена сполучливо, само че крадците очевидно не са знаели по какъв начин да изключат автомобила от зарядната станция. Накрая те въпреки всичко изтръгват кабелите и потеглят.

Новото възобновяване Version 9.0 на Tesla, излязло този месец, планува разнородни отбрани от този вид офанзива. Всеки път се употребява напълно друг радио код, а има и алтернатива, след влизането в електрическия автомобил да се вкара PIN код. Но притежателят на тази Tesla не е употребявал тези благоприятни условия и автокрадците без проблем са подкарали електрическия автомобил.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР