Доналд Тръмп продължава да бъде силният фаворит сред кандидатите от

...
Доналд Тръмп продължава да бъде силният фаворит сред кандидатите от
Коментари Харесай

Тръмп с най-висока подкрепа сред кандидатите на Републиканската партия

Доналд Тръмп продължава да бъде мощният любимец измежду претендентите от Републиканската партия, които се състезават за опцията да се изправят против сегашния президент Джо Байдън на идните избори през идната година. Това се разкрива в ново изследване, извършено от CNN с присъединяване на SSRS, съобщи Факти.бг.

Тръмп заема преобладаваща позиция като желан претендент за номинация от своята партия в обичайния Ден на труда, който маркира началото на по-активния стадий на изборната акция. Той изпреварва най-близкия си съперник с огромна преднина от над 30 пункта. Над 52% от републиканците и самостоятелните гласоподаватели, склонни към републиканците, показват поддръжка към Тръмп, спрямо едвам 18%, които поддържат губернатора на Флорида, Рон ДеСантис. В общи линии, Тръмп се прави оценка като най-подходящият претендент за решение на необятен набор от проблеми.

Над 40% от евентуалните гласоподаватели от Републиканската партия към този момент са решени изрично да поддържат Тръмп (43% са буйни поддръжници на Тръмп, 20% поддържат различен претендент, а 37% не са избрали или считат, че могат да трансформират мнението си).

Част от републиканците показват съществени опасения, че обвиняванията, ориентирани против Тръмп, биха могли да повлияят отрицателно на неговите шансове за победа на изборите през 2024 година, в случай че бъде определен като претендент на партията. В същото време, част от гласоподавателите не са съществено загрижени по този въпрос, съобщи " Фокус ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР