Доналд Тръмп предложи закрила на мигрантите срещу финансиране на стенатаАмериканският

...
Доналд Тръмп предложи закрила на мигрантите срещу финансиране на стенатаАмериканският
Коментари Харесай

Доналд Тръмп предложи закрила на мигрантите срещу финансиране на стената

Доналд Тръмп предложи протекция на мигрантите против финансиране на стената
Американският президент Доналд Тръмп разгласи новите си проекти за градеж на стена по границата с Мексико в опит да постави завършек на рецесията към неналичието на финансиране за федералното държавно управление.

Един от компромисите, които той предложи на Демократите е да обезпечи краткотрайна протекция на така наречен „ dreamers “ – хора, влезнали незаконно на територията на Съединени американски щати като деца и на други групи имигранти, застрашени от депортация, а в подмяна да получи 5.7 милиарда $ за градежа на стената.

Хората, влезнали незаконно в Съединени американски щати като деца дружно с родителите си са към 700 000 души. И сега те са предпазени от стратегия, която им разрешава да работят, само че не и да получат поданство. Вече повече от година Тръмп се пробва да анулира тази стратегия, а в този момент съответното предложение е да я удължи с 3 години.

Паралелно с това президентът предложи да удължи с 3 години и визите на хора, които се употребяват с краткотрайна протекция. Това са повече от 300 000 души от страни, където се водят войни или има бедствия, получили позволение да обитават и работят в Съединени американски щати в границите на друга стратегия, на която Тръмп също се опълчва. /БГНЕС

Още преди речта на президента, откакто изтече информация за нея, водещи Демократи също отхвърлиха опитите да Тръмп за договорка. Председателят на Конгреса Нанси Пелоси назова предлагането на Тръмп „ недопустимо “. В нейно изказване се споделя: „ За страдание, първичният взор демонстрира, че това предложение е компилация от няколко отхвърлени към този момент начинания, всяка от които е неприемлива и като цяло не демонстрира старания да бъде възобновена сигурността в живота на жителите “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР