Доналд Тръмп помилва десетки хора в последния ден като президент

...
Доналд Тръмп помилва десетки хора в последния ден като президент
Коментари Харесай

Доналд Тръмп помилва 143-ма души

Доналд Тръмп помилва десетки хора в последния ден като президент на Съединени американски щати, съобщи Си Ен Ен. В листата са някогашният му пълководец Стив Банън, рапърът Лил Уейн и някогашният кмет на Детройт Куаме Килпатрик. Тръмп обаче не помилва нито себе си, нито фамилията си, защото неговите съветници са го предизвестили да не подхваща сходно деяние, предава Bloomberg.

Списъкът със 70 амнистии и 73 частични опростявания на правосъдни присъди е в сходство с дългогодишната президентска традиция за опрощение в последния миг, напомня Си Ен Ен. По-голямата част от включените в листата на Тръмп са  лица, за чиито каузи са се застъпили бранителите на промяната в наказателното правораздаване, както и хора, получили присъди за закононарушения на ниско равнище. Сред тях обаче се появяват и няколко спорни имена, в това число Стив Банън, който оказа помощ на Тръмп да завоюва президентския пост през 2016 година и го последва в Белия дом. Той не се признава за отговорен по обвинявания, че е измамил донори в акция за набиране на средства за построяването на стената по границата с Мексико. Едно от терзанията е и вероятната връзка на Банън с протеста на последователите на Тръмп на 6 януари в Капитолия.

Сред другите помилвани са рапърът Лил Уейн, който се призна за отговорен за нелегално владеене на оръжие; отчасти помилване на Шалом Вайс, който е индивидът с най-дългата присъда в историята на Съединени американски щати - 835 години, по обвиняване за пране на пари след фалита на National Heritage Life Insurance Co; някогашният кмет на Детройт Куаме Килпатрик, който получи 28 години затвор за укриване на налози, рушвет и рекет. Частично помилване получи и очният доктор Салмон Мелджън, който беше наказан на 17 години затвор за нелегално заграбване на средства от държавната стратегия за здравно обезпечаване Medicare. Той беше упрекнат и че лекува пациенти от болести, които в действителност нямат. Цялостно опрощение получи някогашният изпълнителен шеф на Google Антъни Левандовски, който трябваше да лежи 18 месеца поради кражба на комерсиална информация от Google, която по-късно продал на Uber Technologies.

Доналд Тръмп също по този начин е разискал опцията за основаване на нова политическа партия след приключването на мандата му, споделиха осведомени по въпроса пред Wall Street Journal. Миналата седмица той е разговарял с редица съидейници по отношение на сформирането на нова партия, която ще се назовава " Патриотична партия ". Това се случва, откакто няколко политически фигури от Републиканската партия разкритикуваха ролята на Тръмп за подбуждането на смъртоносните протести в Капитолия на 6 януари, при които починаха петима души.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР