Доналд Тръмп пледира невинен по историческите обвинения, че е изнесъл

...
Доналд Тръмп пледира невинен по историческите обвинения, че е изнесъл
Коментари Харесай

Доналд Тръмп пледира невинен по обвиненията за изнасяне на секретни документи

Доналд Тръмп пледира почтен по историческите обвинявания, че е изнесъл и съхранявал нелегално документи, свързани с националната сигурност, откакто е напуснал поста си като президент.

С явяването на Тръмп във федералнбия съд в щата Флорида във вторник се слага началото на правна борба, която евентуално ще се разиграва през идващите месеци на фона на президентската акция, в която той се включи в опит да си обезпечи втори президентски мандат. Експертите настояват, че може да мине година или повече, преди да се организира правосъден развой.

Тръмп е първият президент на Съединени американски щати – сегашен или някогашен – на който е повдигнато обвиняване във федерално закононарушение. Той посрещна с каменно лице и в безмълвие второто си явяване в съда тази година, откакто през април посети правосъдната зала поради обвинявания в нелегално заплащане на порнозвезда.

След като пледира почтен, бе пуснат без условия или ограничавания за пътувания, нито му бе поискана парична гаранция.

На Тръмп бяха повдигнати 37 федерални обвинявания, множеството от които са свързани с нелегално запазване на високо класифицирани и секретни документи, свързани с националната сигурност. Има данни, че книжата са били съхранявани в баня, бална зала и в спалня в имението на Тръмп „ Мар-а-Лаго “ във Флорида.

Бившият асистент на Тръмп – Уолт Наута, също е упрекнат по делото и също се яви в съда.

Властите бяха в подготвеност за вероятно принуждение и ексцесии, имайки поради протеста в Капиталоя на 6 януари 2021 година, обвързвано с избирането на Джо Байдън за президент.

Тръмп неведнъж е упреквал администрацията на Байдън в офанзиви против него. Както и по-рано, още веднъж не спести пиперливи мнения и по адрес на правораздаването – по този начин да вземем за пример в този момент назова специфичния консултант Джак Смит, който управлява обвиняването, „ мразещ Тръмп “.

По-късно Тръмп съобщи, че Съединените щати са „ фалшифицирани “, „ корумпирани “ и „ в крах “.

„ Имаме държавно управление, което е излязло отвън надзор “, сподели той. Кубинско-американската общественост във Флорида е значим републикански изборен регион в политически конкурентния щат.

В региона на съда в Маями през днешния ден последователи, носещи шапки, на които пишеше: „ Да създадем Америка още веднъж велика “, развяваха американски флагове и скандираха „ Маями за Тръмп “ и „ Латиноамериканците за Тръмп “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР