Доналд Тръмп отказва да говори за репресиите срещу демократичните протести

...
Доналд Тръмп отказва да говори за репресиите срещу демократичните протести
Коментари Харесай

Байдън атакува Тръмп за мълчанието му по отношение на репресиите в Беларус

Доналд Тръмп отхвърля да приказва за репресиите против демократичните митинги в Беларус – страна, която е ръководена от деспот. Така претендента на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати До Байдън разяснява неналичието на дейности от страна на администрацията на Тръмп против Александър Лукашенко

Над 12 хиляди души бяха арестувани, а стотици остават в пандиза, откогато беларуският държавен глава Александър Лукашенко бе разгласен за безапелационен победител на президентските избори на 9 август. Резултатите от изборите, които опозицията в страната разгласи за манипулирани, провокираха всеобщи митинги по улиците на Беларус.

В изказване, изпратено до Ройтерс, Байдън споделя, че „ застава на страната на „ мирните прояви на независимост “ на стачкуващите и на настояванията за нови избори.

Бившият вицепрезидент ни ръководител на Комисията по външни връзки към Сената, които не един път е влизал в спор с представители на Москва по отношение на Източна Европа, упорства за освобождение на задържаните водачи на опозицията, като ги назова „ политически пандизчии “.

„ Въпреки това президентът Тръмп отхвърля да се разгласи против дейностите на Лукашенко или да предложи персоналната си поддръжка на продемократичното придвижване “, разяснява Байдън.

В сряда Новият остарял президент на Беларус постави клетва за шести следващ мандат по време на изненадваща гала, за която не бе обявено авансово. Това се случи в същия ден, в който Тръмп отхвърли да се ангажира с с мирното прекачване на властта в Съединени американски щати в случай че изгуби идните на 3 ноември президентски избори.

„ Президент, който се крие от боязън от личните си жители и отхвърли да одобри волята им, е знак за за слаб, нелегитимен автократ, не за мощен водач “, споделя още Байдън.

Очаква се идната седмица да се състои първия спор сред Тръмп и Байдън, като една от главните тематики на полемика ще бъде „ расата и насилието в градовете “, споделя уредниците на събитието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР