Доналд Тръмп описа в Twitter законът като най-големият коледен подарък

...
Доналд Тръмп описа в Twitter законът като най-големият коледен подарък
Коментари Харесай

Банки, рафинерии и авиокомпании печелят най-много от данъчната реформа в САЩ

Доналд Тръмп разказа в Twitter законът като " най-големият коледен подарък за междинната класа ".

© Kevin Lamarque Още по тематиката
Apple ще спести 47 милиарда $ от данъчната промяна в Съединени американски щати

Ако републиканците прокарат закона в настоящия му тип, компанията ще е най-печеливша от измененията
7 дек 2017
Сенатът на Съединени американски щати утвърди най-мащабната данъчна промяна от 30 години

Текстът би трябвало да бъде координиран с версията, утвърдена от Камарата на представителите, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп
3 дек 2017 Delta Airlines чака облагата й на акция да се усили с 18-19% следващата година. Според президента на самолетната компания, $800 млн., които ще спести, евентуално ще отидат към пенсионния ѝ фонд. " Няма спор, че чудесният данъчен закон ще бъде признат идната седмица ", съобщи финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнухин пред Fox News в неделя, като добави, че използването на данъчните облекчения би трябвало да стартира от февруари. Според него новият закон ще поправи " счупената " данъчна система на страната. Интервюто на Мнухин пристигна два дни, откакто законопроектът от 503 страници беше оповестен в петък, след края на договарянията сред републиканските представители в Сената и Конгреса. Очаква се при окончателното приемане на законопроекта тази седмица да се реши, че той ще бъде прибавен още през 2018 година, а няма да бъде отсрочен за 2019 година Това ще докара до рухване на корпоративните налози от 35% на 21%.

Кой ще вземе най-вече от промяната

Според анализите на специалисти, интервюирани от Financial Times (FT), най-големите печеливши от промяната ще са корпорациите, които имат сравнителни високи равнища на данъчни ставки и доходи, регистрирани главно в Съединени американски щати. Те няма да бъдат ударени от новото облагане на активите, които американските компании имат зад граница, препоръчано от общия закон на Сената и Конгреса.

Това значи, че най-облагодетелствани ще бъдат петролните рафинерии, летища, банки и жп компании, в това число капиталовият конгломерат Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет. Фокусът на сериозна част от фирмите, част от корпорацията на Бъфет, е в американската стопанска система и се чака орязването на ставките да докара до 15% растеж на приходите, равняващи се на 2.6 милиарда $, съгласно калкулации на капиталовата банка KBW, представени от FT. Една от фирмите, в които конгломератът държи забележителен дял - Delta Airlines, разгласи, че чака облагата й на акция да се усили с към 18-19% следващата година. Според президента на самолетната компания, 800 млн. $, които компанията ще спести, евентуално ще отидат към пенсионния ѝ фонд.

Производители на машини като United Technologies, Honeywell и Emerson Electric ще усилят прчалбите си с 10% при понижаване на налозите им до 20%, съгласно консултантската компания Vertical Research Partners,пише FT. Възвръщаемостта на вложенията в акции на банки също се чака да бъдат сред 20% и 21%, считат от KBW. Според законопроекта, компании с интернационалните интервенции, изключително софтуерни групи, ще заплащат по-висок налог, в случай че държат облагите си в чужбина, само че пък те ще получат опцията да усилят облагата си на акция, в случай че репатрират този кеш назад в Съединени американски щати и с него изкупят назад акции.

Разпределение на облагите

Според Дейвид Зеврос от стратегическата консултантска компания Jefferies LLC, облагите от рухването на корпоративния налог ще бъдат неравномерно разпределени, тъй като някои компании със отговорности към пенсионните фондове на своите чиновници ще би трябвало да ги финансират с репатрирания кеш, до момента в който други ще могат да употребяват спомагателния финансов поток, с цел да понижат крайните цени на продуктите си за потребителите.

Bloomberg разяснява, че най-вероятните печеливши ще бъдат акционерите. Освен това зависи и каква е била данъчната ставка, плащана от корпорациите през миналата година - Coca Cola Co. е плащала 19.5% налози, което значи, че няма да бъде наранена от рухването им, а съперникът ѝ Dr Pepper Snapple Group Inc., които заплащат 33.8% налог върху облагите си, ще завоюва.

Данъчната промяна в Съединени американски щати си навлече неодобрението освен на демократичната съпротива в страната, а и на петимата финансови министри на най-големите стопански системи в Европа - тези на Англия, Германия, Испания, Италия и Франция. В писмо до комерсиалния министър на Съединени американски щати, забелязано от The Wall Street Journal, петимата министри предизвестяват, че " е значимо държавното управление на Съединени американски щати да ръководи данъчната си политика в сходство с интернационалните отговорности, които е поело ". Според тях данъчната промяна може да наруши интернационалните спогодби, свързани с двойното облагане на задгранични компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР