Доналд Тръмп обяви извънредно положение заради заплахи в IT сектора.

...
Доналд Тръмп обяви извънредно положение заради заплахи в IT сектора.
Коментари Харесай

​Тръмп подписа изпълнителна заповед​, която се смята за удар върху Хуауей

Доналд Тръмп разгласи изключително състояние поради закани в IT бранша. Според специалисти това е пряк удар върху китайския софтуерен колос " Хуауей ". Пекин заплаши с ответни ограничения. Какво съставлява подписаният от Тръмп документ и дали това не е следващият стадий във войната сред Китай и Съединените щати - отговорите следват.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Пак дублирам, ние сме в доста мощна позиция. Китай желае да подписа договорка - това безусловно може да се случи. Междувременно обаче Съединените щати вършат доста пари, демонстрираме и доста мощ.
Налагането на рестрикции единствено ще навреди на американските консуматори, обявиха от " Хуауей ". Нашите артикули не са опасност, ние сме самостоятелни от държавно управление на Китай, споделят още от компанията. А Пекин съобщи, че ще направи всички належащо, с цел да отбрани китайските компании.

Лу Канг, представител на Министерството на външните работи на Китай: Приканваме Съединените щати да сложат завършек на неверния метод и да основат условия за обикновено съдействие сред двете страни, и да спрат да оказват въздействие върху американо-китайските стопански и търговски връзки.
През последните месеци Вашингтон застана отпред на група страни, които загатват, че продуктите на Хуауей в действителност са инструмент на китайската политика, с който се събират данни за другите страни. Технологичният колос гневно отхвърля сходни изказвания.

Указът обаче обтяга още повече връзките сред двете най-големи стопански системи в света, които от месеци са в комерсиална война.

 Тръмп разгласи изключително състояние в отбрана на телекомуникационните мрежи на Съединени американски щати Тръмп разгласи изключително състояние в отбрана на телекомуникационните мрежи на Съединени американски щати
Американският президент Доналд Тръмп разгласи изключително състояние за отбрана на телекомуникационните мрежи на Съединените щати от задгранични закани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР