Доналд Тръмп не се отказва от идеята си да купи

...
Доналд Тръмп не се отказва от идеята си да купи
Коментари Харесай

Гренландия струва 1,1 трилиона долара

 Доналд Тръмп не се отхвърля от концепцията си да купи Гренландия. Но до момента в който той наподобява извънредно заинтригуван от тази договорка, останалата част от Америка не наподобява изключително впечатлена от острова. Оказва се, че американците са склонни Гренландия да бъде купена от Съединени американски щати единствено в случай че цената й е ниска. Доста ниска.

Според изследване на Business Insider 61% от американците не биха дали и цент, с цел да се снабдят със стратегическият остров от Дания. А едвам една трета от интервюираните декларират, че са склонни да отделят към 12 $.

Самият Тръмп удостовери, че в действителност е дискутирал пазаруването на Гренландия от Дания, защото островът има положително геополитическо разположение и доста естествени запаси. И макар че политиците, както в Гренландия, по този начин и в Дания реагираха с смут на предлагането, той продължи да е връща назад към тематиката.

Запитани какъв брой държавни средства биха похарчили, с цел да купят Гренландия, американците отговорят по този начин: 69% биха дали по-малко от 100 $ от държавния бюджет за острова. 71% биха извадили от хазната към 20 хиляди $ (колкото една остаряла кола). А в случай че цената на Гренландия е 220 хиляди долапа, колкото естествен американски дом? Само 27% от интервюираните биха се съгласили.

Това не е първият път, в който към Гренландия има подобен интерес – Хари Труман също желае да купи самостоятелната страна, като предлага 100 милиона $ в злато, в случай че Дания одобри. Това са близо 1,3 милиарда в настоящи пари. 89%  от американците са на едно мнение – никога не биха похарчили толкоз доста пари.

Трудно е да се дефинира цената на острова, само че съгласно Financial Times цената му е към 1,1 трилиона $. Едва ли американците биха го приели добре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР