Доналд Тръмп не поднови облекченията, позволяващи на осем страни да

...
Доналд Тръмп не поднови облекченията, позволяващи на осем страни да
Коментари Харесай

САЩ ще санкционира държави, купуващи ирански петрол

Доналд Тръмп не възобнови облекченията, позволяващи на осем страни да купуват ирански нефт, без да бъдат глобени от Съединени американски щати, написа Reuters. Така на процедура Вашингтон забрани на целия свят да купува петрол от Иран безнаказано.

„ Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и техните съдружници се ангажираха да подхващат своевременни дейности, с цел да подсигуряват, че международното търсене е задоволено “, гласи изказването на Белия дом по тематиката.

Цените на петрола през днешния ден се покачиха след новините, че облекченията отпадат през днешния ден. Към 16:30 ч. българско време фючърсите за интернационалния бенчмарков вид Brent нарастнаха с 2.5% до 73.78 $ за барел, а цената на тези за американския вид WTI се увеличи с 2.37% до 65.60 $ за барел.

Въпросните осем страни, които към този момент нямат право да купуват ирански нефт без да бъдат глобени от Съединени американски щати, са Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Тайван, Турция, Италия и Гърция.

Тъй като Турция е измежду въпросните страни, се чака лирата да поевтинее в отговор на затрудненото състояние на страната на петролния пазар. През ноември предходната година, когато беше оповестено, че югоизточната ни съседска е една от осемте страни, които ще бъдат краткотрайно освободени от американските наказания, докара до повишаване на турската лира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР