Доналд Тръмп не може да претендира за президентски имунитет срещу

...
Доналд Тръмп не може да претендира за президентски имунитет срещу
Коментари Харесай

Тръмп губи опит за имунитет по делото за клевета на Карол

Доналд Тръмп не може да претендира за президентски имунитет против дело за клюка от писателката Е Джийн Карол, която го упрекна в обезчестяване, постанови апелативен съд на Съединени американски щати, отправяйки на някогашния президент на Съединени американски щати друго правосъдно крах.

Вторият апелативен съд на Съединени американски щати в Манхатън удостовери в сряда решението на федерален арбитър да отхвърли настояването на Тръмп за имунитет, като откри, че Тръмп е чакал прекомерно дълго, с цел да го повдигне като отбрана.

Алина Хаба, един от юристите на Тръмп по делото, назова решението „ фундаментално неправилно “ и сподели, че Тръмп ще изиска „ неотложен обзор “ от Върховния съд.

Карол в делото изиска най-малко 10 милиона $ обезщетение от Тръмп поради мнения, които направи през юни 2019 година, когато беше президент, откакто тя за първи път го упрекна обществено, че я е изнасилил в съблекалнята на повсеместен магазин в Манхатън в средата на 90-те години. Тръмп отхвърли да познава Карол, сподели, че тя не е неговият „ вид “ и че е измислила изказванието за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР