Принуден да чака от съдията, Тръмп е извън зоната си на комфорт в съда

...
Доналд Тръмп не е човек, свикнал да чака.Но на съдебно
Коментари Харесай

Доналд Тръмп не е човек, свикнал да чака.

Но на съдебно заседание в столицата на нацията бившият американски президент се озова да се върти на мястото си, докато чакаше 20 минути да пристигне съдията.

Междувременно той също крадешком погледна към специалния прокурор Джак Смит, прокурорът, който сега го обвини в две отделни федерални дела.

През последните дни г-н Тръмп се разгневи в социалните медии срещу това, което той нарича продължаващ „лов на вещици“, воден от „откачен“ и „див“ г-н Смит .

Но в съдебната зала той трябваше да запази мълчание.

Последното обвинение произтича от предполагаемата му роля в заговора за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. Той е изправен пред четири обвинения: заговор за измама, заговор за възпрепятстване на официално производство, възпрепятстване на официално производство и заговор срещу права.

Федералните прокурори твърдят, че той съзнателно и многократно разпространи неверни твърдения за изборите през 2020 г. и заедно с няколко неназовани съзаговорници предприе незаконни мерки в опит да остане на власт.

Преди това последно обвинение – третото му за четири месеца – той написа на поддръжниците си в публикация с главни букви в своята платформа Truth Social, че доброволното му предаване е „голяма чест, защото съм арестуван заради вас“.

Но в малката съдебна зала на втория етаж г-н Тръмп слушаше внимателно и отговаряше учтиво, с изключение на случайното забележимо поклащане на глава в ужас.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР