Доналд Тръмп на практика призна загубата си в президентските избори

...
Доналд Тръмп на практика призна загубата си в президентските избори
Коментари Харесай

Тръмп призна с половин уста загубата на изборите

Доналд Тръмп на процедура призна загубата си в президентските избори на Съединени американски щати. Докато обявяваше в послание към нацията проектите за разпределение на новоразработената ваксина против ковид, президентът съобщи с половин уста, че евентуално ще му се наложи да напусне Белия дом, означават международните организации.

" Надяваме се, че каквото и да се случи в бъдеще - кой знае коя администрация ще бъде, допускам, че времето ще покаже - само че мога да ви кажа, че тази администрация няма да вкара ограничения за изолираност " , сподели Тръмп.

Същевременно спечелилият в изборите Джо Байдън завоюва и Джорджия - щата, който не е подкрепял демократ за държавен глава от 1992 година Това усилва още повече преднината му пред Доналд Тръмп - с 306 против 232 гласа в електоралната гилдия.

До момента обаче Тръмп отхвърля публично да признае загубата си. Неговите юристи оспорват изборите в няколко щата. Стана ясно също, че Байдън към момента няма достъп до данните на американското разузнаване.

Следващата седмица се чака брифинг по тематиката на специалисти по национална сигурност, оповестиха от щаба на спечелилия в изборите за нов президент. Според негов консултант нарастват опасенията, че неналичието на достъп до настоящите данни може да съставлява заплаха за  сигурността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР