Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде

...
Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде
Коментари Харесай

Разпитват сина на Тръмп заради разследването за руска намеса в изборите

Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде разпитван в средата на юни в сенатската комисия по разузнаването в границите на нейното следствие на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, извоювани от татко му, съобщи ДПА.

Решението за явяването на Тръмп-син в Сената е резултат от договорка сред двете страни, оповестява в. "Ню Йорк таймс ", цитирайки хора, осведомени с разискванията. Синът на президента ще бъде разпитван при закрити врата, не по-дълго от 4 часа и ще му бъдат задавани въпроси по стеснен кръг от тематики, съгласно известията.

Миналата седмица стана ясно, че сенатската комисия по разузнаването е изпратила призовка до Тръмп-младши да даде показания пред нея. При предходно предоставяне на такива показания синът на Тръмп изясни за какво е взел участие в среща през юни 2016 година в Тръмп Тауър (централата на фамилната компания Тръмп в Ню Йорк) с руснаци, които предложили компромат против демократката Хилари Клинтън - съперничка на татко му в президентските избори.

Сенатската комисия по разузнаването, в която болшинство имат републиканците, може да прояви спомагателен интерес към обстоятелствата към тази среща, както и към желанията на татко му да построи небостъргач в Москва, отбелязва ДПА.

Според "Ню Йорк таймс " юристът на Тръмп-младши бил подготвен да изпрати протестно писмо против разпита на клиента му от комисията, в която, както той твърди, ще вземат участие и доста демократи - претенденти за президент в идващите избори през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР