Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде

Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде ...

Разпитват сина на Тръмп заради разследването за руска намеса в изборите.


Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде разпитван в средата на юни в сенатската комисия по разузнаването в рамките на нейното разследване на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., спечелени от баща му, предаде ДПА.

Решението за явяването на Тръмп-син в Сената е резултат от сделка между двете страни, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитирайки хора, запознати с обсъжданията. Синът на президента ще бъде разпитван при закрити врата, не по-дълго от 4 часа и ще му бъдат задавани въпроси по ограничен кръг от теми, според съобщенията.

Миналата седмица стана ясно, че сенатската комисия по разузнаването е изпратила призовка до Тръмп-младши да даде показания пред нея. При предишно даване на такива показания синът на Тръмп обясни защо е участвал в среща през юни 2016 г. в Тръмп Тауър (централата на семейната компания Тръмп в Ню Йорк) с руснаци, които предложили компромат срещу демократката Хилари Клинтън - съперничка на баща му в президентските избори.

Сенатската комисия по разузнаването, в която мнозинство имат републиканците, може да прояви допълнителен интерес към фактите около тази среща, както и около намеренията на баща му да построи небостъргач в Москва, отбелязва ДПА.

Според "Ню Йорк таймс" адвокатът на Тръмп-младши бил готов да изпрати протестно писмо срещу разпита на клиента му от комисията, в която, както той твърди, ще участват и много демократи - кандидати за президент в следващите избори през 2020 г.

Източник: novini.bg