Доналд Тръмп каза в четвъртък, че е обвинен в неправилно

...
Доналд Тръмп каза в четвъртък, че е обвинен в неправилно
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е изправен пред федерални обвинения по дело за класифицирани документи

Доналд Тръмп сподели в четвъртък, че е упрекнат в погрешно боравене с класифицирани документи в имението си във Флорида, удивително развиване, което го прави първият някогашен президент в историята на Съединени американски щати, изправен пред наказателни обвинявания от федералното държавно управление, което в миналото е управлявал.

Обвинителният акт носи безспорно тежки правни последствия, в това число опцията за затвор, в случай че той бъде наказан.

Но също по този начин има големи политически последствия, евентуално обръщайки първичните избори на републиканците, в които Тръмп доминираше, и тества още веднъж желанието на гласоподавателите на Републиканската партия и партийните водачи да се придържат към към този момент два пъти упрекнат претендент, който може да бъде изправен пред още повече обвинявания. И това слага началото на ефектен развой, концентриран върху изказванията, че човек, на който в миналото е било поверено да пази най-строго защитаваните секрети на нацията, съзнателно и нелегално е съхранявал сензитивна информация за националната сигурност.

Министерството на правораздаването не удостовери незабавно обвинителния акт обществено. Но двама души, осведомени със обстановката, които не са упълномощени да я разискват обществено, споделиха, че обвинителният акт включва седем престъпни точки. Един от тези хора сподели, че юристите на Тръмп са се свързали от прокурорите малко преди той да разгласи в своята платформа Truth Social, че е упрекнат.
В рамките на 20 минути след оповестяването си Тръмп стартира да набира средства от него за своята президентска акция през 2024 година Той разгласи невинността си във видео и повтори познатия си рефрен, че следствието е „ лов на вещици “. Той сподели, че възнамерява да бъде в съда във вторник следобяд в Маями, където огромно жури се събра, с цел да изслуша доказателствата наскоро тази седмица.

Случаят прибавя към задълбочаване на правната заплаха за Тръмп, който към този момент е упрекнат в Ню Йорк и е изправен пред спомагателни следствия във Вашингтон и Атланта, които също могат да доведат до наказателни обвинявания. Но измежду другите следствия, пред които е изправен, правните специалисти - както и личните помощници на Тръмп - от дълго време са виждали следствието на Мар-а-Лаго като най-опасната опасност и най-зрелата за правосъдно гонене. Помощниците в акцията се подготвяха за последствията, откогато юристите на Тръмп бяха известени, че той е обект на следствието, предполагайки, че въпросът не е дали ще бъдат повдигнати обвинявания, а по кое време.

Появявайки се в четвъртък вечерта по CNN, юристът на Тръмп Джеймс Тръсти сподели, че обвинителният акт включва обвинявания в съзнателно задържане на информация за националната защита - закононарушение според Закона за шпионажа, който управлява боравенето с държавни секрети - възпрепятстване, погрешни изказвания и интрига.

Случаят е крайъгълен камък за Министерство на правораздаването, което проверява Тръмп от години - като президент и частен жител - само че в никакъв случай преди не го е упреквало в закононарушение. Най-забележителното следствие беше по-ранно следствие на специфичен прокурор за връзки сред неговата акция през 2016 година и Русия, само че прокурорите в това следствие се позоваха на политиката на Министерството на правораздаването против покачване на обвинявания против настоящ президент. След като напусна поста обаче, той загуби тази отбрана.

Разследването направи огромна крачка напред предишния ноември, когато основният прокурор Мерик Гарланд, мек някогашен федерален арбитър, който от дълго време е заявявал, че никой не би трябвало да се смята за над закона, назначи Джак Смит, прокурор за военни закононарушения с нападателен, корав - налагане на известност, с цел да управлява както следствието на документите, по този начин и настрана следствие на опитите за подкопаване на изборите през 2020 година

Обвинителният акт е резултат от траяло месеци следствие дали Тръмп е нарушил закона, като е държал стотици документи, маркирани като класифицирани в парцела му в Палм Бийч, Мар-а-Лаго, и дали е подхванал стъпки, с цел да попречи на напъните на държавното управление да възвърне записите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР