Доналд Тръмп казва, че ще поиска от съдията да се оттегли

...
Доналд Тръмп каза, че ще поиска от съдията в неговото
Коментари Харесай

Доналд Тръмп каза, че ще поиска от съдията в неговото дело за изборна измама да се оттегли по това, което той нарече „много мощни основания".

Той твърди, че „няма начин да получа справедлив процес“, освен ако тя не го направи.

Обаждането му дойде, след като прокуратурата поиска съдебна заповед, която да ограничи това, което той може да каже публично по случая.

Съдията Таня Chutkan, беше назначен от бившия президент Барак Обама.

Тръмп отиде в своята социална медийна платформа, Truth Social, в неделя сутринта, описвайки случая като „нелепата свобода на речта, нарязани дела за честни избори" и каза, че неговият правен екип незабавно ще поиска отвод на съдията.

Той не даде подробности относно основанията си да поиска тя да се оттегли.

Съдия Чуткан по-рано се произнесе срещу усилията на г-н Тръмп да скрие доказателства от комисията от 6 януари на Камарата на представителите и се сблъсква с чести атаки от съюзници на Тръмп през последните дни . Г-н Тръмп описа нея и Министерството на правосъдието (DOJ) като „силно пристрастни и много корумпирани“. единственият федерален съдия във Вашингтон, който е произнесъл присъди срещу обвиняеми по дела, свързани с бунта на Капитолия от 6 януари, които са по-дълги от присъдите, поискани от DOJ, според NBC News.

Всеки съдия от Съединените щати трябва да се самодисвалистира във всяко производство, в което неговата безпристрастност може разумно да бъде поставена под съмнение, според Министерството на правосъдието на САЩ.

Отводът на съдията не беше единственото нещо, което г-н Тръмп каза, че ще поиска. Той също иска делото му да бъде преместено от Вашингтон.

Той казва, че е „невъзможно за него да получи справедлив процес във Вашингтон“, което той описва като „анти-Тръмп“.

Кой е твърдолинейният съдия по изборния случай на Тръмп? Публикация на Тръмп в социалните медии, маркирана да съди в съдебно дело

По-рано тази седмица, Г-н Тръмп написа с главни букви "Ако тръгнеш след мен, аз идвам след теб!" в Truth Social, само ден след като се пледира за невинен по четири обвинения в предполагаемото дело за изборна измама.

И същата вечер прокурорите казаха, че се страхуват г-н Тръмп може да разкрие поверителни доказателства и да поиска защитна заповед, за да предотврати "неправилното разпространение или използване на открити материали, включително за обществеността".

Съдия Таня Чуткан даде Правният екип на г-н Тръмп до 17:00 часа местно време в понеделник, за да отговори на подаването. Адвокатите на г-н Тръмп поискаха още три дни, но съдията отхвърли искането им.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР