Доналд Тръмп иска да обмисли възможността да купи Гренландия, въпреки

...
Доналд Тръмп иска да обмисли възможността да купи Гренландия, въпреки
Коментари Харесай

Тръмп потвърди, че е обсъждано купуването на Гренландия

Доналд Тръмп желае да обмисли опцията да купи Гренландия, макар изказването на гренландското държавно управление, че тя не е за обмен. Това удостовери стопански консултант в Белия дом. Гренландия е полуавтономната територия на Дания, а тематиката разпали полемики тъкмо две седмици преди визитата на американския президент в Копенхаген.

Президентът Тръмп персонално удостовери, че не става дума за смешка и че във Вашингтон въпросът е обсъждан със съветници и доближени.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: За Гренландия.... Това е нещо, за което говорихме. По създание, Дания я има. Ние сме доста положителни съдружници с Дания. Защитаваме Дания, както пазиме огромни елементи от света. Така че концепцията породи и аз споделих " " Разбира се! " Стратегически е забавно и ние бихме показали интерес, само че ще поговорим с тях по тематиката. Но не е най-належащият въпрос, имайте поради. "
Веднага след новината за интереса му към най- огромния остров в света, медии иронично припомниха, че президентът влезе в Белия дом със славата на непостижим в покупко-продажбите със земя и недвижими парцели. Американски публицисти на смешка допуснаха, че може да има интерес към създаване на голф игрище на острова.

Но за 56 000 поданици на Гренландия тематиката не е по този начин занимателна, що се касае за вечерните стратегии на американските малките екрани. Годишната дотация от Дания е 560 милиона $ и това е горе- долу половината от приходите на острова.

В неделя датският министър председател Мете Фредериксен посети Гренландия и оттова повтори, че тя не е за обмен, нито пък принадлежи на Дания. Гренландия си е на Гренландия - сподели Фредериксен. Тя изрази вяра, че желанието за пазаруване не било съществено. Остава да попита президента Тръмп, при срещите им очи в очи на 2 и 3 септември в Копенхаген.
 Доналд Тръмп желае да купи остров Гренландия Доналд Тръмп желае да купи остров Гренландия
Американският президент Доналд Тръмп обмисля Съединените щати да купят най-големия остров в света - Гренландия. Това оповестява "Уол Стрийт Джърнъл " кат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР