Доналд Тръмп и поддръжниците му имат нов израз, с който

...
Доналд Тръмп и поддръжниците му имат нов израз, с който
Коментари Харесай

Тръмп постави диагноза на критиците си

Доналд Тръмп и поддръжниците му имат нов израз, с който слагат диагноза на критиците на американския президент: " Синдром на умопомрачението от Тръмп ".
Понятието е измислено поради тези гласоподаватели, които толкоз гневно се опълчват на американския президент, че са неспособни да видят нищо положително в работата му. То се появи през последните седмици във " Фокс нюз " и бе употребявано от сенатора републиканец Ранд Пол в изявленията, след което бе употребявано в Туитър и от самия президент.

" Някои хора НЕНАВИЖДАТ обстоятелството, че се разбирам добре с президента на Русия Путин. По-скоро биха отишли на война, в сравнение с да схванат това. Това се назовава " Синдром на умопомрачението от Тръмп! "

Това е най-новият вербален изблик на президент, който промени радикално определението за " подправени вести " и се пробва да дискредитира съперниците на своето държавно управление, насочвайки вниманието към най-крайните рецензии. В случая с Русия най-яростните критици на Тръмп, измежду които някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан, стигнаха до такава степен, че нарекоха " изменнически " дейностите на президента, който сложи под подозрение разкритието на американското разузнаване, че Русия е пробвала да повлияе на изхода от изборите през 2016 година

Тръмп не е измислил този гръмък израз. През 2003 година консервативният анализатор Чарлз Краутхамър назова реакцията на либералите във връзка с президента Джордж У. Буш " Синдром на умопомрачението от Буш ". Описа го като " изострен припадък на параноя у другояче естествени хора от политиките, президентството и дори самото битие на Джордж Буш ".-->

В края на мандата на Барак Обама някои демократични коментатори взеха назаем понятието, с цел да опишат прочувствените реакции на консерваторите във връзка с политиките на демократа.
UrbanDictionary.com, известен онлайн речник на жаргона и разговорния британски, списван от консуматори, съдържа дефиниции и за трите президентски " синдрома ". Всяка от тях е написана доста пристрастно. " Синдром на умопомрачението от Тръмп " е психическо положение, в което хората на процедура обезумяват поради антипатията си към Доналд Тръмп дотам, че изгубват всякаква логичност и разсъдък ", споделя уеб сайтът.

 Тръмп сложи БГНЕС
С други думи, за Тръмп не е задоволително да не се съгласява с критиците си. " Синдромът на умопомрачението " загатва, че политическият конкурент е некадърен да възприема вярно света.
Именно същите рецензии насочат към Тръмп доста демократи. " Това е слагане в нова рамка. Поставянето в нова рамка работи ", сподели Катлин Хол Джеймисън, шеф на Центъра за обществена политика " Аненбърг " към Пенсилванския университет. " Това е еднообразен прийом в политическите разногласия ". От друга страна, тъкмо тази фраза може да има резултата на бумеранга, сподели Джеймисън. Тя отбелязва, че свързването на името на Тръмп с думите " лудост " и " синдром " може да накара хората да си помислят, че Тръмп е " умопомраченият ", а не критиците му.

Но до момента Тръмп е показал умеене да понася рецензии и да ги обръща против съперниците си.

Например изразът " подправени вести " бе употребен преди изборите през 2016 година във връзка с изфабрикувани онлайн изявления като " Пицагейт " или погрешното изказване, че Обама е роден в Африка и затова е нелегитимен президент. След като загуби изборите от Тръмп, демократката Хилари Клинтън жигосах " подправените вести " като " зараза " в Съединени американски щати. На идващия ден Тръмп употребява в " Туитър " термина, с цел да разкритикува репортаж на Си Ен Ен. Това бе първият от доста туитове, в които той си послужи с понятието, с цел да дискредитира даже надеждното отразяване на вести. Сега " подправени вести " се възприема като синоним на рецензиите на Тръмп към водещите медии.
 Тръмп сложи БГНЕС

Тръмп изпрати туита през вчерашния ден към половин час, откакто водещият на предаването " Фокс и другари " Браян Килмийд произнесе израза в ефир. Томи Ларън от " Фокс нюз " и сенатор Пол го използваха след срещата с Путин, макар че консервативният анализатор Бърни Голдбърг го употребява още през януари 2017 година, преди встъпването в служба на Тръмп, заявявайки в предаването " Фактора О'Райли ", че " това е по-лошо от рак ". Употребата на израза наподобява следва по-общата тактика на републиканците да дискредитират критиците на Тръмп, като акцентират най-радикалните образци на митинг - постоянно срещана процедура в американската политика.

През лятото Националният комитет на Републиканската партия излъчи онлайн рекламен видеоклип, в който се загатва, че Демократическата партия е " откачила ". Примерите включваха фотографията на комедийната актриса Кати Грифин, държаща реплика на отрязана глава на Тръмп, и артиста Джони Деп, който пита тълпата по кое време " за последно артист е убивал президент ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР