„Доналд Тръмп е тук, но профилът му го няма“, това

...
„Доналд Тръмп е тук, но профилът му го няма“, това
Коментари Харесай

Китай: Не дойде ли твърде късно блокирането на Доналд Тръмп в Туитър?

„ Доналд Тръмп е тук, само че профилът му го няма “, това безспорно е смущаващо за американския водач, който бе неразрешен от доста обществени медии в Съединени американски щати за „ подстрекателство към принуждение “. Още по-смущаващото е, че в Съединени американски щати, които постоянно са пропагандирали „ свободата на словото “, президентът на една страна загуби правото си да приказва свободно в обществените платформи. Това е огромната подигравка на американската „ независимост на словото “, написа Радио Китай.

Някои хора споделят, че подстрекаването на американския водач към принуждение в обществените медии нарушава американското законодателство и разпоредбите за ръководство на обществените мрежи и че тези платформи работят в сходство със закона. Това е правилно. Всяко подбудителство към принуждение в обществените медии би трябвало да бъде неразрешено. Но въпросът е: през последните четири години той приказва прекалено много в обществената мрежа, както разпространявайки подправени вести, по този начин и подбуждайки към ненавист и принуждение. Защо американските обществени медии се забавиха с дейностите си?

Както заяви „ Вашингтон поуст “, към май 2020 година водачът на Съединени американски щати е разгласил над 18 000 известия с " погрешна или подвеждаща информация " в обществените мрежи от встъпването му в служба, от които над 3300 в Туитър. На пръв взор блокирането на профила на американския водач в същото време трябваше да е рационален и законен акт на обществените медии, който да спре разпространяването на принуждение, само че в реалност бе показана голяма доза политически нарцисизъм.

До напускането на водача на Съединени американски щати от поста остават по-малко от 10 дни, само че случилото се Капитолия даде старт на неговата политическа разпродажба и неговите поддръжници. В такава политическа атмосфера огромните обществени медии в Съединените щати не разрешиха акаунта на Тръмп, освен с цел да покажат политическа уместност, само че и да се разграничат от насилието и да избегнат отговорността.

От това ясно се вижда, че без значение дали се закриват профили или не, в последна сметка всичко е един политически опортюнизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР