Доналд Тръмп е решил да уволни съветника си по национална

...
Доналд Тръмп е решил да уволни съветника си по национална
Коментари Харесай

Тръмп ще уволни и съветника по сигурността ген. Макмастър

Доналд Тръмп е решил да уволни съветника си по национална сигурност Хърбърт Реймънд Макмастър, заяви „ Вашингтон пост “. Според изданието президентът има желание да се освободи и от още висши членове на администрацията след зрелищното премахване на държавния секретар Рекс Тилърсън във вторник.

Слуховете за уволнението на ген. Макмастър се носят от седмици, отбелязва Франс прес. Този път обаче Тръмп към този момент обсъждал интензивно евентуалните му заместници, написа „ Вашингтон пост “, като се базира на пет източника, „ осведомени за проектите “ на президента.

Оставката е поредна в екипа на Тръмп, само че той замисля да продължи чистката, която ще засегне евентуално още висши чиновници на Белия дом, разяснява „ Вашингнон пост “.

Американският президент разгласи във вторник в Twitter, че уволнява шефа на американската дипломация Рекс Тилърсън и го замества с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, с който поддържа положителни връзки. Тилърсън научи за уволнението си от президентския туит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР