Доналд Тръмп е предложил сделка за 100 милиарда долара на

...
Доналд Тръмп е предложил сделка за 100 милиарда долара на
Коментари Харесай

Тръмп е предложил сделка за 100 млрд. долара на Реджеп Ердоган

Доналд Тръмп е предложил договорка за 100 милиарда $ на Реджеп Ердоган и помощ за решение на въпроса за глобите за С-400, оповестява "Вашингтон пост " представен от "Фокус ". Американският президент е изпратил писмо до турския си сътрудник предходната седмица, като публично е отправил предлагането си. Целта на инициативността му е възстановяване на връзките сред Съединени американски щати и Турция.

Вашингтон възнамерява да наложи наказания против Анкара по отношение на доставката на съветски зенитно-ракетни системи С-400, разяснява за обстановката изданието. Според източник на изданието, администрацията във Вашингтон регистрира, че С-400 не са „ пуснати в употреба ", с цел да не може „ да имат достъп до средствата за връзка и защита на американския (самолет) Ф-35 ". Така Анкара може да се върне към програмата за произвеждане на многоцелевия изтребител и да избегне рестриктивните мерки.

Американските законодатели евентуално ще разкритикуват предложенията на американския президент заради обстоятелството, че доста конгресмени и сенатори поддържат въвеждането на ограничавания против Анкара според закона за противопоставяне на американските съперници посредством наказания. Според изданието, почти същите условия Вашингтон към този момент предложи на Анкара през октомври, с цел да спре интервенцията си в Сирия, само че опитът беше несполучлив.

Предложението на Тръмп идва след поръчка на Ердоган персонално да върне на американския президент фамозното му писмо с апел "не бъдете простак ". В изключителната преписка, американският президент го прикани да не бъде "твърдоглав " или "глупак " във връзка с интервенцията на турските сили в Северна Сирия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР