Доналд Тръмп е поискал от съветника си по националната сигурност

...
Доналд Тръмп е поискал от съветника си по националната сигурност
Коментари Харесай

Покана от Тръмп за Путин, шефът на разузнаването не знае

Доналд Тръмп е изискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да предложения Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен. Новината заяви прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс в Twitter.

Новината обаче се оказа изненада за шеф на американските разследващи служби. Шефът на разузнаването призна, че никой не го е уведомил за това желание на президента. И посочи, че той изобщо няма концепция защо са говорили Тръмп и Путин на срещата при започване на седмицата.

От Белия дом към този момент отхвърлят да посочат точна дата или да дадат спомагателни детайлности.

По-рано той предизвести, че може да се трансформира в най-върлия зложелател на президента на Руската федерация Владимир Путин.

„ Аз подходих към Русия доста по-остро в сравнение с който и да е различен президент на Съединени американски щати от доста години. Може би даже по-остро от всеки президент в миналото “, означи Тръмп по време на изявление за американската телевизия СиЕнБиСи.

Според него предходният президент на Съединени американски щати Барак Обама не е бил нищо повече от едно „ момче за пердах на Русия “.

„ Хубаво ще бъде в случай че се разберем с президента Путин. Но в случай че това не се получи, то аз ще бъда неговият най-върл зложелател “, предизвести Тръмп.

След срещата в Хелзинки, след която Тръмп бе разгласен от медии за изменник, държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео означи, че по време на диалозите е бил реализиран прогрес по редица въпроси.

Тръмп vs. медиите: Ще познаете ли този запис

Time: На кого вярвате

Доналд Тръмп: Не сте ме разбрали за Русия

Помпео обаче не удостовери думите на посланика на РФ във Вашингтон Анатолий Антонов, че във финландската столица са били реализирани „ значими устни договорености “.

„ Не съм сигурен, че би трябвало да одобряваме всичко, което споделя съветския дипломат за чиста монета. Понякога на тях им се желае да описват всякакви истории. “, сподели външният министър на Съединени американски щати в изявление за „ Фокс Нюз “.

„ Имах опция да поговоря с президента Тръмп за неговите полемики с президента Путин. Има напредък на няколко фронта, в това число съгласие за по-тясно съдействие в битката против тероризма, както и по контрола на въоръжението. Обсъдиха се доста неща, само че има да се направи още доста “, добави Помпео.

Помпео съобщи, че стенограмата от диалога сред Доналд Тръмп и президента на Руската федерация Владимир Путин надали ще бъде в миналото оповестена.

В отговор на журналистически въпрос Помпео сподели, че ще бъде изумен в случай че стенограмите от диалозите на Тръмп с Путин от Хелзинки или тези от диалозите с водача на Северна Корея Ким Чен Ун в Сингапур видят в миналото бял свят. Още повече, по думите му наличието на договарянията с КНДР „ не са подобаващи за издание “.

Политическите съперници на Тръмп от средите на Демократическата партия показаха безпокойството си от диалога на четири очи, който американският президент организира с съветския си сътрудник на 16 юли или този с водача на КНДР, който се състоя през юни месец.

Демократи даже предложиха в Конгреса да бъде извикан преводачът на срещата Путин — Тръмп в Хелзинки.

Защо срещата Путин - Тръмп е толкоз значима

Голямата неточност на Тръмп при срещата му с Путин

Владимир Путин отхвърли още веднъж, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 година Американското министерство на правораздаването, разследващите служби и двете камари на Конгреса дефинитивно заключиха, че Кремъл има пръст в американските избори. Въпреки това Тръмп уточни, че има вяра на Путин.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР