Доналд Тръмп е обещал на 20 от най-големите петролни босове

...
Доналд Тръмп е обещал на 20 от най-големите петролни босове
Коментари Харесай

Тръмп маха законите за климата, ако петролни босове дарят $1 млрд. за кампанията му

Доналд Тръмп е заречен на 20 от най-големите петролни босове да усили петролните сондажи и да анулира разпоредбите за замърсяване на околната среда. Това оповестиха английският вестник „ Гардиан ” и американският „ Вашингтон поуст “.

Тръмп е предложил договорката на някои от най-големите петролни шефове в Съединени американски щати, като им е изискал подаяние от 1 милиарда $ за акцията си за преизбиране в Белия дом. В подмяна той е заречен, че откакто се върне на поста, неотложно ще отстрани екологичните правила, въведени от сегашния президент Джо Байдън, и ще блокира приемането на всякакво ново законодателство в региона на битката с климатичните промени, сочат разкрития на вестник " Вашингтон поуст ".

Според изданието някогашният президент на Съединени американски щати е направил своята смайваща оферта на вечеря в дома си " Мар-а-Лаго ". Пред петролните босове той заречен да усили сондажите в Мексиканския залив, да отстрани пречките пред тези в Арктика в Аляска и да анулира новите правила, предопределени да понижат замърсяването от коли. Тръмп също по този начин е декларирал, че счита да анулира решението на администрацията на Байдън от януари да спре издаването на нови разрешителни за експорт на природен газ, които бяха наказани като „ климатични бомби ".

„ Ще го получите още на първия ден ”, споделил Тръмп, съгласно „ Вашингтон поуст “, който се базира на неназован участник във вечерята. Призивът на Тръмп към петролните мениджъри, които съгласно него били задоволително богати, с цел да налеят 1 милиарда $ в предизборната му акция, и в това време обещанието му да направи поврат в напъните на Байдън за битка с климатичната рецесия, бяха неотложно наказани от редица екологични групи. " 1 милиарда $ за Тръмп, опустошително климатично бъдеще за всички нас ", декларира пред вестник „ Гардиан “ Пийт Мейсмит от Лигата на гласоподавателите за запазване на околната среда (LCV). Пред същото издание Кристина Полизи от групата  „ Climate Power “ разяснява, че Тръмп предлага бъдещето на планетата за обмен.

" Той е в джоба на огромните петролни компании. През първия си мандат им даде данъчни облекчения в размер на 25 милиарда $. И в този момент е ясно, че е подготвен да направи всичко, което огромните петролни компании желаят през възможния си втори мандат ”, добави тя.

Близките връзки на Тръмп с петролната промишленост и враждебното му отношение към федералните разпореждания, ориентирани към понижаване на излъчванията, които изострят климатичната рецесия, са добре известни отдавна. Шест месеца преди президентските избори обаче той е нараснал напъните си за привличане на дарения за акцията от бранша, разясняват западните медии.

От своя страна ръководителите на огромните петролни компании се приготвят за възможен втори мандат на Тръмп, като изготвят планове на изпълнителни заповеди, които да бъдат подготвени за сключване, незабавно щом той се върне на поста. Тази седмица „ Politico ” заяви, че петролните босове са се обединили, с цел да изготвят политики за увеличение на износа на природен газ, за увеличение на сондажите и за удължение на периода на договорите за рандеман на петрол в морето.

Взаимодействието сред Тръмп и петролните колоси в навечерието на изборите акцентира голямата бездна сред някогашния президент и сегашния жител на Белия дом. Според разбор на група екологични организации администрацията на Байдън е подхванала над 300 дейности в интерес на публичното здраве и чистата сила - повече от всяка друга администрация в историята на Съединени американски щати.

Тези ограничения включват първото огромно законодателство в региона на климата - Закона за понижаване на инфлацията, който подтиква рекордни вложения в чиста сила, в това число слънчева и вятърна, и усили продажбите на електрически транспортни средства. В резултат нездравословните излъчвания на Съединени американски щати са намалели с към 3% единствено през тази година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР