Доналд Тръмп е култивиран като руски актив в продължение на

...
Доналд Тръмп е култивиран като руски актив в продължение на
Коментари Харесай

Тръмп е актив култивиран 40 г. от Русия, разкрива бивш шпионин на КГБ

Доналд Тръмп е обработен като съветски актив в продължение на 40 години и се оказва толкоз извънредно подготвен да пропагандира антизападната агитация, че в Москва честваха, разяснява някогашен разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) пред Guardian.

Юрий Швец, изпратен във Вашингтон от Съюз на съветските социалистически републики през 80-те години, съпоставя някогашния президент на Съединени американски щати с " Кембриджската петорка ", английски шпионски пръстен, предал секрети на Москва по време на ВСВ и ранните години на Студената война.

Сега на 67 години, Швец е основен източник в " Американски Компромат ", нова книга на журналиста Крейг Унгер. Книгата изследва и връзката на някогашния президент с опозорения финансист Джефри Епстайн.

" Това е образец, когато хората са вербувани, когато са студенти и по-късно са се издигнали на значими позиции; нещо сходно се случваше с Тръмп ", сподели Швец в телефонен диалог от вкъщи си във Вирджиния.

През 80-те години Швец, майор от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е работил като сътрудник във Вашингтон за съветската осведомителна организация ТАСС. През 1993 година се реалокира за непрекъснато в Съединени американски щати и получава американско поданство. Той работи като следовател по корпоративна сигурност и е бил сътрудник на Александър Литвиненко, погубен в Лондон през 2006 година

Унгер разказва по какъв начин Тръмп се появява за първи път притегля вниманието на руснаците през 1977 година, когато се дами за първата си брачна половинка Ивана Зелникова, чешки модел. Тръмп става обект на шпионска интервенция, следена от разследващата работа на Чехословакия в съдействие с Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Три години по-късно Тръмп отвори първия си огромен парцел, хотел Grand Hyatt New York покрай гара Grand Central. Тръмп купи 200 тв приемника за хотела от Семион Кислин, руски бежанец, който е съсобственик на магазина за електроника " Джой-Луд " на Пето авеню.

Според Швец " Джой-Луд " е следена от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а Кислин е работил като така наречен " сътрудник за наблюдаване ", който е определил Тръмп, млад предприемач във напредък, като евентуален актив. Кислин отхвърля да е имал връзка с Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Тогава, през 1987 година, Тръмп и Ивана за първи път посетиха Москва и Санкт Петербург. Швец сподели, че оперативни чиновници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) непрекъснато са го ласкаели и са му пускали опорни точки към концепцията той да влезе в политиката.

По думите на Швец, " за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) това беше атака с очароване. Те бяха събрали доста информация за личността му, с цел да знаят кой е той и каква е личността му. Усещането беше, че той е извънредно уязвим в интелектуално и психическо отношение и е податлив към ласкателства. Това е, което те експлоатираха. Те играеха играта, като че ли бяха извънредно впечатлени от личността му и че имат вяра, по какъв начин той е индивидът, който някой ден би трябвало да бъде президент на Съединените щати: точно хора като него могат да трансформират света. Нахраниха го и това се случи. Така че това беше огромно достижение за дейните ограничения на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) по това време. "

Скоро откакто се завърна в Съединени американски щати, Тръмп стартира да изследва кандидатурата за републиканската номинация за президент и даже организира избирателен протест в Портсмут, Ню Хемпшир. На 1 септември той в " Ню Йорк Таймс ", " Вашингтон пост " и " Бостън Глоуб ".

Рекламата предложи някои извънредно неортодоксални отзиви за Америка на Роналд Рейгън по време на Студената война, обвинявайки съдружник Япония в употреба на Съединени американски щати и изразявайки песимизъм по отношение на присъединяване на Съединени американски щати в НАТО. Той употребява формат на отворено писмо до американския народ - " Защо Америка би трябвало да спре да заплаща, с цел да отбрани страни, които могат да си разрешат да се защитят ".

Странната интервенция провокира удивление, само че и тържествуване в Русия. Няколко дни по-късно Швец, който към този момент вкъщи в Съюз на съветските социалистически републики, е в централата на първата основна дирекция на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Ясенево, когато получава информация, в която се афишира тази реклама като сполучлива " дейна мярка ", изпълнена от нов актив на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

" Беше невиждано. Доста добре съм осведомен с дейните ограничения на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), започващи при започване на 70-те и 80-те години, а по-късно и с дейните ограничения на Русия и не съм чувал нищо сходно - до момента в който Тръмп не стана президент - тъй като просто неуместно.

" Трудно бе да се повярва, че някой ще го разгласява от свое име и че ще впечатли същински сериозните хора на запад, само че го направи и най-после този човек стана президент ", разяснява Швец.

Победата на Тръмп на изборите през 2016 година още веднъж бе приветствана от Москва. Специалният консултант Робърт Мълър не откри интрига сред членовете на акцията на Тръмп и руснаците. Но " Проект Москва ", самодейност на " Център за американски фонд за прогрес ", откри, че екипът на Тръмп за акцията и прехода има минимум 272 известни контакта и най-малко 38 известни срещи с оперативни лица, свързани с Русия.

Швец, който е направил свое лично следствие, съобщи, че " за мен отчетът на Мълър беше огромно отчаяние, тъй като хората чакаха, че това ще бъде задълбочено следствие на всички връзки сред Тръмп и Москва, а в действителност това, което получихме, бе просто следствие на свързани с престъпност въпроси. Нямаше аспекти на контраразузнаването в връзките сред Тръмп и Москва. "

" Това в действителност взехме решение да поправяме. Така че направих следствието си и по-късно се събрах с Крейг. Затова имаме вяра, че книгата му ще продължи там, където Мълър спря. "

Унгер, който е и някогашен редактор на списание Vanity Fair, сподели за Тръмп: " Той беше актив. Не е популярен, талантлив или величествен проект да развием този човек и 40 години по-късно той да стане президент. По времето, когато стартира, към 1980 година, руснаците се опитваха да вербуват като луди и се опитваха да стигнат до десетки и десетки хора. Тръмп просто беше съвършената цел в доста връзки: суетата му, нарцисизмът го направиха естествена цел за рекрутиране. Той бе обработен в продължение на 40 години, тъкмо до избирането му. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР