Доналд Тръмп е изправен пред наказателно разследване във връзка с

...
Доналд Тръмп е изправен пред наказателно разследване във връзка с
Коментари Харесай

Доналд Тръмп може да бъде обвинен заради класифицирани документи

Доналд Тръмп е изправен пред наказателно следствие по отношение на работата с класифицирани документи , откакто е напуснал Вашингтон, оповестяват американски медии. Бившият американски президент е бил известен за това, което значи, че скоро може да му бъдат повдигнати обвинявания, написа Би Би Си.

Разследването против него е за запазване на класифицирани документи

Ако се случи, това ще бъде второто обвиняване против Тръмп, който още веднъж води президентска акция. Подробностите за документите, които може да са били негово владеене, остават неразбираеми.

От предходната година прокурорите проверяват прехвърлянето на досиета в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго, Флорида. През август парцелът на брега на морето беше претърсен и бяха конфискувани 11 000 документа, в това число към 100 - класифицирани. Някои от тях са били обозначени като строго секретни.

Според следователите над 11 хиляди държавни документи са конфискувани от парцела на Тръмп

В изявление в сряда Доналд Тръмп отхвърли да му е било казано, че е изправен пред обвиняване поради работата му с документите. Вечерта американски медии оповестиха, че той е бил известен с писмо, че е обект на престъпно следствие. Изданията обявиха, че този ход е сигнал, че обвиняванията може да бъдат повдигнати скоро, само че и че е допустимо да не се стигне до обвиняване.

Правосъдното министерство на Съединени американски щати заяви, че стартира следствие против някогашния американски президент

Бившият президент на Съединени американски щати поредно отхвърля да е направил нарушаване и подлага на критика следствието на Министерството на правораздаването като „ политически стимулирано “ и „ лов на вещици “ .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР