Доналд Тръмп, Брекзит и Еманюел Макрон показаха, че светът се

...
Доналд Тръмп, Брекзит и Еманюел Макрон показаха, че светът се
Коментари Харесай

Помпео: Тръмп, Брекзит и Макрон показаха, че светът се променя

Доналд Тръмп, Брекзит и Еманюел Макрон демонстрираха, че светът се трансформира.

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео пред Световния стопански конгрес в Давос, написа " Гардиън ".

Помпео приказва пред форума от Вашингтон посредством сателитна връзка, защото президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да не изпраща американска делегация на събитието.

" Живеем в забавни времена. Избирателите се обърнаха против политиците и политическите съюзи, които не работят в интерес на ползите им ", счита той.
 Снимка 401855
Източник:

Помпео уточни като доказателство Брекзит, избирането на Еманюел Макрон във Франция, влизането на Движение " Пет звезди " в държавното управление на Италия и успеха на Доналд Тръмп през 2016 година

" Хората задават въпроси, на които не е отговорено или не са вземани под внимание от извънредно дълго време ", продължи той и изброи няколко въпроса: икономическият напредък в моя изгода ли е, политиците пазят ли ме от терористите и работят ли за моите национални ползи в чужбина.

Той прикани присъстващите на форума да употребяват модела на Тръмп - " ниски налози, икономическа либерализация и търговски промени ".

" Изправени сме пред доста нови закани, някои не са толкоз нови ", разяснява Помпео геополитическата обстановка и уточни нуклеарната стратегия на КНДР, " авантюризма " на Иран в чужбина, " централизирания стопански модел, войнствената реторика към съседите си и тоталитарната страна вкъщи " от страна на Китай, ислямския тероризъм и други.

По отношение на китайско-американската комерсиална война Помпео има вяра, че двете страни могат да се насочат дружно към ярко бъдеще. Той повтори, че би трябвало да се отбрани интелектуалната благосъстоятелност на американските компании в Китай.

Запитан дали Съединени американски щати и Русия са обречени да стартират нова Студена война , той отговори, че двете страни " не са обречени на съревнование като през Студената война ", само че акцентира, че Русия би трябвало да " промени държанието " си, с цел да се подобрят двустранните връзки. Според него двете страни би трябвало да беседват за попречване разпространяването на нуклеарни оръжия. Той разкритикува дейностите на Москва към Украйна и намесата на Русия на американските избори и други страни.

" Ние не сме орисани да бъдем съперници ", счита Помпео и изрази вяра, че администрацията на Владимир Путин ще се върне към спазването на върховенството на закона.

По време на 30-минутната си тирада той отхвърли, че Съединени американски щати са изолирани на международната сцена.

"I don't think we're remotely isolated, " Secretary of State Mike Pompeo says when asked about Trump's "America first " message and whether the US is isolated on the world stage.

Pompeo addressed the World Economic Forum in Davos, Switzerland via satellite https://t.co/AfEIFrfeM5 pic.twitter.com/WQBsO7WKqi
— ABC News Politics (@ABCPolitics) January 22, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР