Дон Мейхуа, родом от отдалечено планинско село в окръг Шидиан,

...
Дон Мейхуа, родом от отдалечено планинско село в окръг Шидиан,
Коментари Харесай

Влогър представя образа на съвременен Китай

Дон Мейхуа, родом от отдалечено планинско село в окръг Шидиан, провинция Юнан в Югозападен Китай, жонглира с две функции - на бизнесмен и влогър.

Страстта ѝ към последното обаче притегля голямо внимание, защото видеоклиповете ѝ освен възбуждат вкусовите рецептори, само че и провокират възприятие на носталгия.

Известна като Dianxixiaoge или Yunnan foodie - в обществените медии от 2016 година насам, 34-годишната жена към този момент има към 40 милиона онлайн почитатели в Китай и в чужбина, а видеоклиповете ѝ получават до 50 милиона гледания всеки.

В бамбуковите гори на Западен Юнан тя показва удоволствието от рязането на бамбук и производството на разнообразни продукти; в полетата със захарна тръстика снима обичайния развой на произвеждане на кафява захар; и като преплува дълбока вода, се потапя в насладата от събирането на пресни омари.

„ Снимам всичко, което отразява уникалността на Юнан “, споделя Дон, като загатва и първия си видеоклип, в който документира процеса на събиране и пържене на бамбукови червеи. Тя постоянно избира къси видеоклипове, които са образно завладяващи и й разрешават бързо да притегли вниманието на феновете.

„ Когато бях млада бях решена да напусна родното си място и да диря благоприятни условия в града “, споделя тя.

„ Въпреки това, откакто се върнах от приключенията си на други места, открих нова пристрастеност към проучването и представянето на хубостта на родната ми провинция, защото Юнан има неповторима кухня и благосъстояние от специалитети “.

Отдадеността на Дон към опознаването на селските региони я кара да снима всеки ден и да разгласява всяка седмица в продължение на седем години, като вследствие на това досега има над 600 къси видеоклипа.

„ Храната не е единствено за запълване на стомаха. Тя е също по този начин неразделна част от нашите мемоари “, споделя тя и прибавя, че публиката обича да вижда всекидневното благополучие на фамилията й, когато споделят три хранения дневно.

В края на 2018 година видеоклиповете на Дон стартират да се разгласяват в задгранични видеоплатформи и обществени медии, а доста китайски студенти в чужбина непринудено превеждат надписите на видеоклиповете на голям брой езици. В момента тя има над 10 милиона почитатели в чужбина.

В края на 2019 година тя е поканена да приказва в Оксфордския университет, където споделя пътуването си като дипломат на кухнята и културата на Юнан.

Дон се е посветила и на това да оказва помощ на повече селяни в Юнан да имат споделен разцвет. Тя си сътрудничи с заводи за хранителни артикули и разпространява над 120 локални селскостопански продукта в профилите си в обществените медии.

Тя също по този начин е употребила предаването онлайн, с цел да поддържа локални деликатеси като оризова юфка, дребни кафени зърна, сушено месо, червен чай, хурми и зелен фасул.

Дон споделя, че комбинираните дневни продажби на нейните платформи доближават до 200 000 юана (28 200 долара), което от своя страна поддържа над 1000 работни места.

„ Животът в Юнан си заслужава да се види “, споделя Дон. „ Ще продължа да употребявам фотоапарата си, с цел да хващам всичко тук, като в действителност разрешавам на света да види обичаната ми родна провинция, а също по този начин да поздравявам повече другари от страната и чужбина да посетят Юнан “.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед38900Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед40134Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед83425Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед36682Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед52104Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554241Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183783Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127273Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед83425 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР