"Дон Кихот" на Сервантес и "Дядо Гориво" от Балзак са

...
"Дон Кихот" на Сервантес и "Дядо Гориво" от Балзак са
Коментари Харесай

Дон Кихот праща на поправителен

"Дон Кихот " на Сервантес и "Дядо Гориво " от Балзак са измежду творбите, които пращат учениците на творбите, които пращат учениците на изправителен. Те се учат в 10-и клас, който се оказва най-труден за гимназистите, демонстрират данните на районните инспекторати по обучение.

Български език и литература, математика, биология и здравно обучение, химия и запазване на околната среда са предметите, по които учениците се явяват на поправителни. Най-много са тези изпити в 10-и клас, следван от 8-и, 9-и и 11-и, които са съвсем равни, демонстрира информация на Столичния инспекторат по обучение за сесията през юни и юли, представена от "Телеграф ".

Оказва се, че в множеството области не се води статистика за броя на децата, които държат изправителен или повтарят. В София обаче такава инспекция беше направена и стана ясно, че учениците от 7-и до 12-и клас, повторили класа през образователната 2017/2018 година, са 235.

Един от тежките предмети, изключително за учениците в 10-и клас е български език и литература. Произведенията, които децата учат са 15. Десетокласниците стартират с Ренесанс, където се включва "Декамерон " на Джовано Бокачо, "Дон Кихот " на Мигел де Сервантес, "Хамлет " на Уилям Шекспир. Следват Класицизъм, Романтизъм, където се учат "Тартюф ", "Робинзон Крузо ", "Тримата мускетари ", "Дядо Горио ". В 10-и клас се учи и Българско възобновление - Паисий Хилендарски, Любен Каравелов, Добри Войников.

Децата не се затрудняват толкоз от текстовете на творбите, колкото когато би трябвало да напишат сами текстове върху тях, разкрива преподавател. От учениците се изисква да проучват градежа на литературната творба, да могат да наблюдават развиването на литературата от едно направление в друго. Това е много комплицирано занятие, изяснява преподавателят. При толкоз доста текстове и три часа седмично литература, не е допустимо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР