Доминиращият сюжет за КОВИД-19 днес е от света на футбола.

...
Доминиращият сюжет за КОВИД-19 днес е от света на футбола.
Коментари Харесай

Скандал беляза двубоя Бразилия-Аржентина, здравните власти нахлуха на терена

Доминиращият сюжет за КОВИД-19 през днешния ден е от света на футбола. Скандалът сред Бразилия и Аржентина придобива все по-големи измерения. Футболният дуел беше преустановен малко след началото, откакто здравните управляващи на Бразилия извадиха наложително играчите на гостите - Емилиано Мартинес, Кристиан Ромеро, Джовани Ло Селсо и Емилиано Буендия. Те са упрекнати в нарушение на карантината и подправяне на здравните удостоверения.

" Четиримата играчи, както и целият тим, се връщат в Аржентина ", сподели Даниел Скиоли, дипломат на Аржентина в Бразилия.

Четиримата играчи бяха оповестени от бразилските здравни управляващи за извършители и извадени от терена в седмата минута след началото на играта. Причината е, че те играят в Англия, а съгласно наредбите, идващите в Бразилия от Англия би трябвало да бъдат сложени под 14-дневна карантина. Аржентинският тим отхвърли да продължи дуела, а малко по-късно съдията взе решение мачът да не се играе.

Остават обаче доста въпроси - за какво бразилските здравни реагираха по време на мача, а не авансово. Аржентинците дойдоха в страната три дни по-рано. Освен това отстранените играчи настояват, че не са пътували до Англия и за това не се постанова да бъдат под карантина.

Принудителната карантина се оказва от главните проблеми за доста от мачовете в Южна Америка през този сезон. Бразилският тим е без 9 от играчите си, които играят в Европа. Много европейски клубове не разрешиха на футболистите от Южна Америка да пътуват до родините си, поради карантината, под която би трябвало да бъдат сложени, откакто се върнат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР