Доминиращият фактор за създаването на коалиция е инстинктът за самосъхранение

...
Доминиращият фактор за създаването на коалиция е инстинктът за самосъхранение
Коментари Харесай

Георги Първанов размаха пръст на Кирил Петков: Изпълва ме със съмнения! Смущава ме, че всичко е в негови ръце

Доминиращият фактор за основаването на коалиция е инстинктът за самозапазване на някои водачи, които се сринаха. За 3 дни станаха няколко проблеми в кабинета – мораториумът и зеленият документ. Ще би трябвало време болшинството да се напасне и да се сработи. Това съобщи някогашният президент Георги Първанов пред Нова Нюз.

„ Ние от дълго време търсим младежи. Онези дни четяхме „ Космос “ с внука ми за индианско племе край Амазонка, което изгубило водача си. Търсили нов, който да е рационален, внимателен и умен. Ако в региона на Амазонка търсят подобен вид лидер, ние евентуално сме се изморили. Кирил Петков е образован, само че доста прочувствен. Когато видя политик, който споделя „ хоп “, преди да скочи, ме изпълва със подозрения. Някой би трябвало да каже на младежите, че изборите завършиха. Не може да се дава обещание всичко на всеки. Смущаваме, че всичко е в ръцете на премиера, както в този момент да вземем за пример отива КПКОНПИ “, сподели още Първанов.
свързани новини100053преди 7 часа
„ Икономиката като министерство не е толкоз значимо, колкото наподобява на първо четене. Храните и горите също бяха орязани от земеделското министерство. Това, че Нинова е вицепремиер и министър, може и да помогне на Българска социалистическа партия, стига да успее да го изиграе добре “, разяснява някогашният президент във връзка министерствата, които Българска социалистическа партия взе.

„ Няма подозрение, че би трябвало да се намерят решение за цените на тока за бизнеса и за бита. Мораториумът, който постановиха депутатите, е правно уязвим. Предложението на народни представители да се работи на Коледа и на Бъдни вечер е популистко. В предходни интервали се даваше прекомерно огромна почивка за депутатите, както и за децата, което не би трябвало да се случва. Аз съм за зеления документ. Цялото ми семейство се е ваксинирало. Защо и депутатите да не го създадат, даже и като образец, стига да не се пренавиват в нещата, както се случва в Министерския съвет “, добави Първанов.

„ Държавният глава има морална роля със своето въздействие и държанието, което излъчва. Той може да дава хрумвания. Румен Радев продължава линията си от първия мандат на съзерцателно и пасивно държание. Той сякаш чака по-скоро държавното управление да си свърши работата. През първия мандат беше решил, че би трябвало да влезе в ботушите на войник, само че в този момент идва времето да покаже, че е общественик, изключително в изискванията на няколко рецесии. Държавният глава би трябвало да излъчва послания. Чуха се някакви стратегически търсения, само че аз не мога сега да се сетя за нито едно от тях “, разяснява някогашният президент.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР