Доминиращите в Швейцария популисти според прогнозите ще изгубят част от

...
Доминиращите в Швейцария популисти според прогнозите ще изгубят част от
Коментари Харесай

Популистите ще загубят гласове за сметка на зелените на изборите в Швейцария в неделя

Доминиращите в Швейцария популисти съгласно прогнозите ще изгубят част от поддръжката си на парламентарните избори в неделя, тъй като гласоподавателите към този момент не са в плен на безпокойствата поради миграцията, а се пренасочват към Зелените партии и техните климатични политики, сочат анкети измежду гласоподаватели, предава ДПА.

Популистката Швейцарска национална партия (ШНП) държи от 1999 година максимален дял от местата в долната камара на Народното събрание и социологическите организации предсказват, че десноцентристката групировка ще излезе като явен победител и от тези избори. Партията разчита на своята приложена и тествана антиимигрантска тактика, в това число на предизборна реклама, където Швейцария е изобразена като алена ябълка, прояждана от червеи, символизиращи другите партии.

" Левите са прелестни хора... унищожават вътрешната сигурност на страната, тъй като позволяват от ден на ден чужденци и подправени претенденти за леговище - доста от които нарушители - в нашата страна ", се споделя в рекламата.

Очаква се обаче тази акция да не реализира задачата си, тъй като прогнозата е ШНП да загуби 2 % поддръжка до 27 на 100 в неделя, сочат резултатите от изследване, оповестени от Швейцарското сдружение за радио и телевизия. Според изследователския институт " Сотомо ", който е провел анкетата, в този момент, пет години откакто миграционната рецесия удари Европа, чужденците се отстъпили на четвърто място в листата с решаващите въпроси на изборите в Швейцария.

Начело на листата са климатичните промени и обвързваните с тях излъчвания от въглероден двуокис. Над една четвърт от гласоподавателите споделят, че решението им за кого ще гласоподават зависи от тези тематики.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР