Доминиканската република установи дипломатически отношения с Китай и прекрати дипломатическите

...
Доминиканската република установи дипломатически отношения с Китай и прекрати дипломатическите
Коментари Харесай

Доминиканската република установи дипломатически отношения с Китай

Доминиканската република откри дипломатически връзки с Китай и приключи дипломатическите си връзки с Тайван, заяви националното държавно управление, предадоха международните организации.

"Съобщаваме на доминиканската нация, че сме взели решението да установим дипломатически връзки с Народна република Китай, с убеждението че това решение ще бъде извънредно позитивно за бъдещето на нашата страна ", се споделя в изказване на държавното управление.

Споразумението бе официализирано в Пекин от доминиканския външен министър Мигел Варгас, който е на посещаване там.
"Доминиканската република признава, че има единствено един Китай в света и че Тайван е неделима част от китайската територия ", се споделя в изказването.

Страната благодари на Тайпе за съдействието през годините, разрешило реализацията на доста стратегии. Но добавя, че историята и социално-икономическата действителност я принуждават да промени в този момент курса.

Това е третият съдружник, който губи Тайван от идването на власт на президентката Цай Ингвен, която е от подкрепящата независимостта Демократична прогресивна партия.Тайван в този момент има единствено 19 дипломатически връзки, включително със Светия трон.
Тайванският външен министър Джоузеф У осъди установяването на дипломатически връзки на Пекин с Доминиканската република, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР