Доминик Тийм стана третият четвъртфиналист на сингъл при мъжете в

...
Доминик Тийм стана третият четвъртфиналист на сингъл при мъжете в
Коментари Харесай

Тийм използва яростта и предаде тенис урок на Монфис

Доминик Тийм стана третият четвъртфиналист на сингъл при мъжете в Откритото състезание по тенис на Франция. В 1/8-финалите на „ Ролан Гарос” австриецът, който тези дни беше ядосан съществено от Серина Уилямс поради пресечен брифинг, впрегна тази сила, с цел да реализира безапелационен триумф над ветерана Гаел Монфис с 6:4, 6:4, 6:2.

Двубоят сред двамата предложи на публиката много страсти, а първият сет беше извънредно забавен. Той започва с два следващи пробива за Тийм и преднина от 4:0. В тези минути превъзходството на 4-ия в света от главната линия беше тотално, а това беше от решаващо значение, защото през по-голямата част от мача борбата се водеше точно оттова.

Монфис въпреки всичко потвърди реномето си на костелив орех и в 8-ия гейм върна единия пробив, като даже го стори на нула. Във втория случай, когато Тийм трябваше да сервира за сета, той беше праволинеен и не разреши на противника да се добере до точка.

Във втория сет дейностите бяха равностойни и без изненади чак до 9-ия гейм. Тогава Монфис поведе с 30:0 и позволи двойна неточност, която подсказа на Тийм, че може да потърси освен това. Увереността на французина беше разтърсена и отсам до края на гейма всички точки бяха в интерес на австриеца, който по-късно затвори сета със сервис гейм на нула.

Третият и оказал се заключителен сет беше превдварително решен относително рано. Тийм реализира елементарен пробив в 3-ия гейм, а в 7-ия дефинитивно прекърши противника си с още един. Финалният гейм в мача беше чиста условност, с което австриецът справедливо продължи напред.

В идната фаза Тийм чака спечелилия от конфликта сред Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) и Карен Хачанов (Русия).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР