Доминик Тийм ще бъде първият съперник на Григор Димитров на

...
Доминик Тийм ще бъде първият съперник на Григор Димитров на
Коментари Харесай

Тийм: Очаквам нов страхотен мач с Григор

Доминик Тийм ще бъде първият противник на Григор Димитров на Финалите на ATP в Лондон. 24-годишният австриец бе доста непрекъснат през този сезон и се изкачи до номер 4 в света, само че си остава без огромна купа. Той два пъти игра с Григор през този сезон, като двамата си размениха по една победа, а и двете срещи бяха доста оспорвани. Общата статистика на мачовете посред им е 2 триумфа за Тийм и една победа на българина.

" Григор прави страховит сезон. Трябва да направиш страховит сезон, с цел да си тук, в Лондон. Напълно справедливо е на Финалите на ATP. Този шампионат има потребност от него, показа Тийм. - Изиграхме два доста положителни мача през този сезон и чакам още веднъж да се получи страховит дуел ".

Австриецът съобщи, че се усеща в добра физическа форма, макар че игра на доста шампионати през този сезон: " Не чувствам огромна отмалялост. Чувствам се пресен ".

Тийм обаче дойде в Лондон в много слаба форма и неналичието на убеденост се усеща. След US Open няма шампионат, в който да е записал две следващи победи. Той отпадна на старта на три надпревари в Азия. Слабото му показване продължи и в Европа, където най-малко съумя да запише по една победа във Виена и Париж, само че формата му е надалеч от средата на сезона, когато игра на полуфиналите на " Ролан Гарос ".

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР