Доминик Тийм се класира на финала в тазгодишното издание на

...
Доминик Тийм се класира на финала в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Тийм пречупи Медведев в три сета и ще играе на финала на US Open

Доминик Тийм се класира на финала в тазгодишното издание на US Open, откакто победи Данийл Медведев в три сета 6:2, 7:6(7), 7:6(5). Австриецът сподели здрави нерви и съумя да пречупи съпротивата на своя противник за 2 часа и 50 минути. Руснакът има защо да съжалява, защото в по-голяма част от мача бе играчът, който водеше в резултата, само че в решаващите моменти правеше необясними неточности, с които значително подари успеха на своя конкурент.

Първият сет потегли изцяло равностойно до шестия гейм, който се оказа решителен поради едно противоречиво съдийско решение. Реферът на стола не разреши на Мадведев да апелира решаващата точка, с която Тийм проби сервиса му. Руснакът се ядоса и влезе в спор със арбитъра и с формалните лица, поради което получи и публично предизвестие.

Медведев не съумя да управлява нервите си и в идващите два гейма, които загуби без особена опозиция и по този начин подари сета на Тийм за 6:2 в интерес на австриеца.

Медведев обаче се отърси от напрежението при започване на втория сет и още първоначално стартира с пробив. Той поддържаше преднината си, само че при 5:4, когато трябваше да сервира за сета, руснакът се пропука и позволи връщане на пробива за 5:5.

Следващият гейм също бе основен. Тийм не бе постоянен при своето подаване и трябваше да избавя цели 5 точки за пробив. Той обаче сподели здрави нерви и се измъкна от сложната обстановка, с цел да поведеза пръв път в сета с 6:5.

В последна сметка се стигна до тайбрек, където още веднъж австриецът бе по-хладнокръвен от двамата тенисисти и съумя да се наложи с 9:7 точки и да поведе с 2:0 сета.

Медведев обаче продължи да се бори със зъби и нокти за оставането си в мача и в третия сет още веднъж взе ранен пробив за 2:0, а по-късно завоюва и своето подаване и дръпна с 3:0. Той обаче още веднъж се провали в най-важния миг, когато сервираше за сета при 5:3 в своя изгода. Руснакът позволи пробив и върна Тийм в играта. След това всеки печелеше подаването си и тоново се стигна до тайбрек. В него още веднъж австриецът взе самодейността през цялото време и съумя да стигне до триумфа със 7:5, като по този начин затвори и мача в своя изгода.

Така Тийм доближи до 4-ия си край в шампионат от Големия шлем. Той за пръв път ще играе на край на US Open, като по този начин стана първият австриец, достигал до тази фаза на шампионата в Ню Йорк. В борбата за трофея той ще има за противник Александър Зверев, който завоюва трагично с 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3 против Пабло Кареньо-Буста в другия полуфинал.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР