Доминик Тийм постигна една от най-големите победи в кариерата си

...
Доминик Тийм постигна една от най-големите победи в кариерата си
Коментари Харесай

Тийм: Рафа е един от най-великите, трябва ти и малко късмет, за да го победиш

Доминик Тийм реализира една от най-големите победи в кариерата си до момента. Поставеният под №5 австриец надделя международния №1 Рафаел Надал след три тайбрека със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6) и за първи път се класира на 1/2-финалите на Australian Open, а негов съперник за място на финала ще бъде германецът Александър Зверев.
 Вдъхновен Тийм изхвърли Надал от Australian Open “В първия сет имах задоволително шанс да направя рибрейк за 4:5, тъй като той сервираше за частта. Във втория сет обстановката беше същата, единствено че той ме проби малко по-рано. И в двата тайбрека играх доста добре. Мисля, че мачът като цяло беше на доста положително равнище. Мисля, че и двамата бяхме в страхотна форма. Вече бяхме изиграли един героичен мач в Ню Йорк преди 2 години, а през днешния ден усещах, че имам шанс в верните моменти. Мрежата в действителност беше на моя страна. Но имаш потребност от това, тъй като той е един от най-великите за всички времена, една от най-големите митове, които този спорт е имал, тъй че ти би трябвало и малко шанс, с цел да го победиш.
Breaking news @ThiemDomi's favourite shot is NOT his backhand.#AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/hEyRVwNA1x
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2020 В началото на четвъртия сет просто желаех да остана в мача. После осъществих пробива и сервирах ужасно, а когато резултатът стана 5:4, това бе специфична обстановка за мен - да поднасям за първия ми полуфинал тук на Australian Open против Рафа. Трудна обстановка от психическа гредна точка, в която не съумях да се оправя добре, само че след това отново обърнах нещата в моя изгода в тайбрека. Всеки има своите демони на корта. Сервирайки за мача просто започнах да избързвам, трансформирах малко тактиката, която следвах в целия мач и това беше неправилно. След 5:5 против Рафа беше турдно, започваш от нулата, само че подобен е тенисът, попадаш в такива обстановки в съвсем всеки мач и съм доста благополучен, че завоювах третия тайбрек, тъй като другояче в този момент щяхме да сме в петия сет.

В момента се усещам добре физически (след тазо уморителен 4-часов мач - б.р.). Изпълнен съм с адреналин и радостни чувства, само че ще забележим по какъв начин ще се усещам утре”, разяснява след мача Тийм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР