Доминик Тим стана първият австриец в историята, успял да се

...
Доминик Тим стана първият австриец в историята, успял да се
Коментари Харесай

Австриец е първият 1/2-финалист в Лондон

Доминик Тим стана първият австриец в историята, съумял да се класира за 1/2-финалите на заключителния шампионат на най-хубавите осем тенисисти през сезона. Късно във вторник 26-годишният №5 в схемата на финалите на АТР в Лондон изигра мача на живота си и надви над №2 Новак Джокович (Сър) с 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5) във втория кръг от дуелите в група " Бьорн Борг ".

" Това беше може би най-хубавият мач, който в миналото съм играл. Беше същинска класика, героичен дуел, какъвто се случва понякога на тези огромни шампионати ", разяснява превъзбудено самият Тим, за който това беше четвърти триумф в 10 мача против сърбина и първи на твърда настилка. Австриецът изоставаше с 0:3 т. в решаващия тайбрек, само че обърна развоя и стигна до два следващи мачбола, като съумя да осъществя втория при сервис на Джокович.

" Не мисля, че съм преживявал доста мачове като този, в който противникът ми рискува при всеки един удар - уточни Ноле. - Той беше необикновен, в някои моменти беше просто необяснимо, че той просто размазваше топката с всичка мощ и тя просто влизаше в корта. "

С втория си следващ триумф Тим (2-0) си подсигурява първото място в групата и през днешния ден ще изиграе протоколен мач против Матео Беретини (0-2). Джокович (1-1) пък ще излезе против Роджър Федерер (1-1) в мач " всичко или нищо " за установяване на втория 1/2-финалист. " Хубавата вест е, че към момента съм в шампионата. Сега излизаме лице в лице с Роджър. Победителят отива на полуфинал. Загубилият не се класира. Толкова е просто ", заключи сърбинът, който води с 26-22 в директните мачове с швейцареца и е спечелил последните пет срещи от 2015 година насам.

От конкуренцията на път да отпадне безславно беше третият максимален тенисист на нашето време - Рафаел Надал (Исп). В ранния мач от група " Андре Агаси " през вчерашния ден обаче международният №1 реализира популярен поврат против №4 Даниил Медведев (Рус) с 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4) и резервира късмет за класиране на 1/2-финалите. 33-годишният испанец изоставаше с 0:4 и 1:5 гейма в решаващия сет, само че съумя да реализира два пробива, когато Медведев сервираше за мача, и в последна сметка го пречупи в тайбрека.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР