Доминик Рааб подаде оставка като министър за Брекзит, съобщава Гардиън.В

...
Доминик Рааб подаде оставка като министър за Брекзит, съобщава Гардиън.В
Коментари Харесай

Министърът за Брекзит хвърли оставка

Доминик Рааб подаде оставка като министър за Брекзит, оповестява " Гардиън ".

В известие той афишира, че не може да поддържа изискванията в съглашението за Брекзит. Причините за решението му са поместени в писмо до премиера Тереза Мей.

В писмото той обосновава позицията си, че не може да поддържа съглашението по две аргументи.

Според него първата причина е обвързвана с това, че препоръчаният регулаторен режим за Северна Ирландия съставлява действителна опасност за целостта на Обединеното кралство.

Втората, по думите му, той не може да поддържа безсрочна " мрежа за сигурност " за отбягване на " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия, защото Европейски Съюз ще има несъгласие, което може да попречи на Обединеното кралство да напусне механизма. Рааб има вяра, че изискванията за " мрежата за сигурност " съставляват хибрид - обвързване да се извършват разпоредбите на Европейски Съюз в митническия съюз и единния пазар.

Доминик Рааб е уверен, че тези договорености са насочна точка за договарянията за бъдещите стопански връзки.

" Ако приемем това, съществено ще навреди на втората фаза от договарянията ", уверен е той.

Решението докара до срив на английската лира. Тя се обезцени с повече от 1% по отношение на еврото и $. Сега един английски паунд по отношение на еврото е 1,1382, а по отношение на $ - 1,2873. Тази заран беше над $1,30.

По-рано през днешния ден министърът за Северна Ирландия Шайлеш Вара подаде оставка. Той също разгласи, че не може да поддържа съглашението за Брекзит.

Преди няколко дни министърът на превоза на Англия Джо Джонсън, който е брат на някогашния външен министър Борис Джонсън, подаде оставка. Той не желае да поддържа проекта на премиера Тереза Мей за развода с Европейския съюз.

Вчера беше публикувана информация, че министрите Пени Мордонт и Естер Маквей могат да подадат оставка като митинг против договорката за Брекзит.

Мордонт е министър по въпросите на интернационалното развиване, а Маквей е министър на труда и пенсиите.

На траялата 5-часова среща на английския кабинет през вчерашния ден Мей си обезпечи " груповата " поддръжка на министрите за договорката с Европейски Съюз, само че 11 министри оповестиха, че са срещу договореностите с Брюксел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР