Доминация на Вивек Рамасуами - технологичен предприемач без никакъв предишен

...
Доминация на Вивек Рамасуами - технологичен предприемач без никакъв предишен
Коментари Харесай

В отсъствието на Тръмп. Кой е победителят от първия президентски дебат на републиканците

Доминация на Вивек Рамасуами - софтуерен бизнесмен без никакъв предходен политически опит. Това е обобщението на Асошиейтед прес и Би Би Си за първия спор сред кандидатите за номинация на Републиканската партия в Съединени американски щати за изборите през 2024 година

Дебатът се организира в сряда вечерта и в него не взе присъединяване любимецът за президентски претендент на републиканците Доналд Тръмп . Вместо това той даде изявление в обществената мрежа Екс (позната преди като Туитър), което беше излъчено онлайн по същото време, когато течеше и дебатът сред неговите съперници.

Самият спор беше излъчен по телевизия Фокс нюз и в него участваха 8 кандидати - предприемачът в областта на технологиите Вивек Рамасуами, сенаторът Тим Скот от Южна Каролина, някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс , губернаторът на Флорида Рон Десантис , някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли , някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи , губернаторът на Арканзас Аса Хътчинсън и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм .

Защо Тръмп отхвърли да взе участие? И кои са съперниците му и по какъв начин се показаха? Обобщаваме в идващите редове.
Защо не взе участие Доналд Тръмп
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е считан за любимец за претендент на Републиканската партия за президентските избори, които ще се проведат през 2024 година Още в понедленик обаче той, че " ще бъде ангажиран " и няма да взе участие в първия вътрешнопартиен спор на републиканците.

Вместо той той даде изявление пред някогашния публицист от Фокс нюз Тъкър Карлсън в платформата Екс по същото време, когато се организираше дебатът.

" Виждате изследванията, които излязоха и аз повеждам с 50-60 пункта, а някои от тях са на един, нула и два пункта [подкрепа]. Да седнал съм там един час или два часа или колкото продължи и да бъда унизен от хора, които въобще не би би трябвало да се кандидатират за президент? ", сподели Тръмп в отговор на въпроса на Карлсън за какво се е отказал от дебата.

" Просто почувствах, че би било по-подходящо да не вземам участие ", добави той.
Как се показаха съперниците на Тръмп
Както организация Асошиейтед прес, по този начин и Би Би Си показват софтуерния бизнесмен Вивек Рамасуами като главен победител от дебата в сряда. Според тях той е засенчил останалите кандидати за републиканската номинация, като е посочил изострен език и е съумял да се нарежда като самостоятелна фигура измежду познати лица от политическия хайлайф.

" Аз съм единственият човек на сцената, който не е платен и заплатен ", сподели той по време на полемиката.
 Претендентите за президентски претендент на републиканците Рон Десантис, Вивек Рамасуами и Ники Хейли по време на дебата в сряда
Расауами е предприемач, който до момента не е взел участие интензивно в политиката. Основател е на сдружения в областта на фармацията, технологиите и вложенията.

Сред позициите, които пази, е, че Украйна би трябвало да отстъпи територии на Русия, потреблението на военна мощ за охраняването на границата сред Съединени американски щати и Мексико, както и възбраната на американски компании да търгуват с Китай.

Според наблюдаващите с изключение на него по време на дебата сполучливо са се показали и някогашния вицепрезидент Майк Пенс и някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли . Още при започване на полемиката Пенс нападна Рамасуами, като сподели, че " в този момент не е време за образование на работното място ".

Освен това някогашният вицепрезидетн заложи и на религиозни апели за национална възбрана на абортите. Това докара до конфликт с Ники Хейли , която дефинира настояванията му нереалистични и политически нездравословни.

Хейли излезе и с остри рецензии към любимеца на номинацията на републиканците Доналд Тръмп.

" Трябва да разгледаме обстоятелството, че три четвърти от американците не желаят реванш сред Тръмп и Байдън. Трябва да погледнем в очите обстоятелството, че Тръмп е най-нехаресваният политик в Америка. Не можем да спечелим общи избори по този метод ", сподели Хейли.

Дебатът се организира ден преди Тръмп да се съобщи в Атланта, с цел да се изправи против обвинявания, че се е опитвал да анулира загубата си на изборите в щата.

Шестима от осемте дебатиращи в сряда подвигнаха ръце, когато бяха запитани дали биха подкрепили Тръмп като претендент, даже в случай че той бъде наказан за закононарушение - това бяха Хейли, Пенс, Рамасуами, Бъргум, Десантис и Скот.

Гласуванията за това кой да бъде претендентът на републиканците на идните избори ще стартират през януари 2024 година

Засега изследванията сочат Доналд Тръмп като любимец. Той беше президент на Съединени американски щати сред 2017 и 2021 година

В последните месеци той получи голям брой обвинявания за разнообразни закононарушения, измежду които, от Белия дом, след приключване на президентския му мандат, както и

Настоящият президент на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент разгласи, че още веднъж ще бъде претендент за президент и на изборите след година.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР