Доматеният сос е продукт, който всеки, винаги, има в кухнята

...
Доматеният сос е продукт, който всеки, винаги, има в кухнята
Коментари Харесай

Колко дълго може да съхраняваме доматения сос

Доматеният сос е артикул, който всеки, постоянно, има в кухнята си. Независимо дали ще приготвим бърза вечеря с паста или да ще овкусим яхнията, доматените сосове влизат в употреба и даже постоянно " избавят ситуацията ".
 Доматите, Маринара, антиоксидантите и с какво е потребен сосът
4 потвърдени изгоди за здравето от доматения сос

Малките секрети на сос Маринара

Затова е добре да знаем какъв брой дълго устоя доматеният сос , откакто един път отворим истинската му опаковка.

Запечатаните опаковки с доматен сос, умерено могат да се съхраняват на стайна температура, в долап или килер . След като се отворят обаче, наличието им би трябвало да се употребява бързо, с цел да се избегнат бактериите, които бързо се развиват в него и го вършат негодно за приложимост.

Все отново какъв брой време ще издържи доматеният сос от към този момент отворената опаковка зависи и от съставките, употребявани за изработката му . Но без значение от състава, всеки сос, който няма да се употребява незабавно, би трябвало наложително да се сложи в ледник .
 Снимка 604033

Според специалистите по сигурност на храните, сходни на доматения сос храни с високо наличие на киселини постоянно се съхраняват на студено. А интервалът за това е пет до най-много седем дни.

Бактериите , които се развиват в смелените домати, и които могат да причинят хранително заболяване, постоянно няма по какъв начин да бъдат забелязани или даже усетени. Единствен симптом е образувалият се плесен по повърхността, който обаче постоянно бива отстраняван от домакините, след което сосът още веднъж се използва. Това обаче не е задоволително. В сходни случаи би трябвало да използваме соса единствено обработен при висока температура - към и над 145 градуса, за да убием всевъзможни бактерии.
 Снимка 604034

Ако пък сме решили да използваме домашно подготвен доматен сос , който надлежно не съдържа консерванти, би трябвало да имаме поради, че той ще има още по-кратък живот в хладилника. Обикновено той издържи едвам три до пет дни.

Според marthastewart.com, eдин от методите да запазим по-дълго качествата на доматения сос е просто да го извадим от истинската алуминиева опаковка и да го прехвърлим в стъклен, или даже пластмасов съд за предпазване.
 Пицата, доматите и за какво в никакъв случай да не употребяваме подготвени сосове у дома
Защо да не употребяваме подготвени сосове за пица

Съветите на пицаря

В по-крайни случаи може и да замразим соса , само че само при изискване, че го сложим в херметически затворен резервоар. Така, той ще бъде кадърен за приложимост почти в границите на шест месеца. При това ще резервира положителните си качества.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР