Доматът е безспорно най-обичаният и отглеждан зеленчук в градината. В

...
Доматът е безспорно най-обичаният и отглеждан зеленчук в градината. В
Коментари Харесай

Уникално вкусни и оригинални сортове домати от Аграра!

Доматът е несъмнено най-обичаният и отглеждан зарзават в градината. В нашия азбучник ще намерите необикновено многообразие от. В него ще откриете домат за всеки усет – сладки, сочни, месести, розови, червени, жълти и даже... черни. Всеки градинар, съгласно усета си, избира какви домати да отглежда. Събрали сме няколко необикновено вкусни сорта, както и такива, които ще ви изненадат и провокират да опитате нещо друго.

Розови домати – месести и необикновено вкусни

В каталога ни розовите домати заемат почетно място. Те са едри, вкусни, месести и ароматни. Безспорно са любимци на доста от нашите клиенти.

РОЗОВО ЧУДО - Ранен, висок (индетерминантен), благодатен, резистентен на заболявания хибриден вид. Дава едри плодове с малинов цвят. Доматите са доста вкусни, тънкокожи. 4-5 плода порастват на една китка.

ROSA DE BARBASTRO - Средно късен, високорастящ (индетерминантен) и високодобивен вид домати. Растението дава розови плодове с тегло сред 300 и 500 г. 

CICCIO - Растението дава розови плодове с тегло 1000 година Невероятно апетитен, меснат, сладостен, с доста малко семки.

Домати вид Албенга – единствено за ценители!

Те впечатляват с истинската си крушовидна форма. Но това, което е в действителност завладяващо, е техният усет. Сочни, месести, доста сладки и ароматни. Определено ще ги обикнете!

БОРСАЛИНА - Доматите са крушовидни, с идентичен размер. Едри са, тежат 180–200 година Невероятно вкусни!

РЕД ПИЪР - Вегетационен интервал - 80 дни. Плодовете са с крушовидна форма, леко оребрени, с тегло към 200-250 г, месести.

OR PERA d`ARBUZZO – огромни, сочни и доста месести. Достигат тегло 250 - 300 г, с крушовидна форма.

Червен култивиран домат – класика в жанра!

Вероятно няма човек, който при изговаряне на думата „ домат “ да не си показва наситеночервен, наедрял домат. Узрял в градината под топлите слънчеви лъчи. Ароматен, меснат и необикновено апетитен! Точно такива са сортовете, които ви предлагаме.

БЪФАЛО СТЕК - доматите са едри с тегло 200 г, дава по 4-5 плода на един грозд.

ЧЕРВЕН ГРАДИНСКИ - Плодовете са супер едри. Достигат приблизително тегло от към 400 – 800 г, а някои при положителни условия и развъждане могат да пораснат до 1- 1,500 кг. Наистина впечатляващо! Сочни, месести, с плътна вътрешност и неудържим мирис.

JERGUS - Плодовете са леко плоски, оребрени, доближават тегло (400–500 г). Месести и ароматни. Сортът е обичан на тези, които обичат доматите сладки и с приятна текстура.

Чери домати – високодобивни и вкусни!

Черитата са неповторими! Високодобивни са, вкусни и непретенциозни към грижите и изискванията. Те са подобаващи за украса, само че и за салати, сосове и ястия. Освен това са и в ярки цветове – червени, жълти, кафяви и черни.

FIGIEL – Жълто чери. Индетерминантен, приблизително ранен, коктейлен вид чери домат. Плодовете са вкусни, сладки, сочни, устойчиви на напукване, 3 см в диаметър, тежат към 25–30 година

GARDENER`S DELIGHT – Червено чери. Ранен, индетерминантен, високодобивен вид чери домати, който дава годишна продукция дълго време. Вегетационният интервал е 65 дни. Плодовете са сладки, ароматни, устойчиви на напукване, тежат 14–18 година

ЧЕРНО ЧЕРИ - Колов домат, предопределен за развъждане навън или в полиетиленови оранжерии. Плодовете са дребни, вид " чери ", лилаво-кафяви, сладки и доста вкусни, за свежа консумация.



Домат в саксия – допустимо е!

Това че нямате градина не е спънка да се насладите на усета на домати „ лично произвеждане “. Предлагаме специфични сортове домати, които са подобаващи за развъждане на балкона в саксии. Гарантираме ви, че усетът е необикновен, а реколтата изобилна.

ВИЛМА - Подходящ за засаждане на закрито и на балкони. Растенията са компактни. Плодовете са кръгли, яркочервени, с тегло до 30 година

МИНИГОЛД - домат-джудже. Дава дребни плодове. Растенията са компактни. Плодовете са кръгли, жълти, вкусни и тежат почти 30 година

TIGRINO - Подходящ за развъждане в оранжерии и на балкони. Дава доста сладки, вкусни, ароматни плодове. Плодът тежи 16-20 г, на една китка порастват 14 плода.

БАЛКОНИ ЖЪЛТ - Джудже, високодобивен домат хибрид, раждащ дребни плодове. Дава годишна продукция 70 дни след засаждането на разсад. За развъждане в саксии на тераси и балкони.

ЖЪЛТО ЧЕРИ СЪНГЕЛА - Височина на растението до 40 см. Кръгли жълти плодове с диаметър 2 см. Декоративни плодове, подобаващи за развъждане в саксии на балкони и тераси.

Това са единствено дребна част от семената за домати, които ще намерите в нашия азбучник. Там ви чакат още и истински сортове като бял домат, жълт и черен. Предлагаме Ви и специфични торове за домати, с цел да се радвате на богата годишна продукция. Нашите агрономи са разполагаем, при потребност от съвещания, по отношение на развъждането на домати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР