Домът на културата „Борис Христов“ ще светне тази вечер в

...
Домът на културата „Борис Христов“ ще светне тази вечер в
Коментари Харесай

Домът на културата грейва в цветовете на дъгата за Деня на хората с редки болести


Домът на културата „ Борис Христов “ ще светне довечера в 19:00 ч. в разнообразни цветове в символ на съпричастност към хората с редките заболявания. За поредна година Община Пловдив ще означи Световния ден на редките заболявания, който публично се отбелязва на 29 февруари, когато годината е високосна. Датата е определена неслучайно, тъй като също като редките заболявания не се среща постоянно.

По традиция всяка година в Деня на редките заболявания разноцветни балони, символизиращи хилядите разнообразни диагнози в света, политат в небето над Пловдив. Тази година те бяха пуснати от децата от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в парк „ Йордан Ковачев “ в кв. „ Кючук Париж “. За днешния ден Община Пловдив бе възнамерявала в парка да бъдат засадени дръвчета, само че заради неподходящите метеорологични условия събитието ще се организира на 9 март.

В допълнение към двете начинания – триметров байрак, на който с цветни букви е изписано „ Световен ден на редките заболявания “, е висящ на една от общинските здания в града. Минувачите ще го видят, в случай че вдигнат взор към постройката на ул. „ Райко Даскалов “ 2, тъкмо над „ Банка ДСК “. Флагът е обезпечен от Националната пациентска организация с концепцията редките болести в България да стават все по-разпознаваеми, а хората, наранени от тях – все „ по-видими “ за обществото.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР