Домът и сенчестият двор край къщата – музей на комитата

...
Домът и сенчестият двор край къщата – музей на комитата
Коментари Харесай

Секс оргии и клошари в къщата-музей на първия апостол Никола Войводов

 Домът и сенчестият двор край къщата – музей на комитата Никола Войводов във Враца са се трансформирали в терен за секс оргии и котило на скитници и наркомани.

За скитник, който това лято най-спокойно си спи на чардака, сигнализира врачанка в обществените мрежи. Тя споделя, че е подавала доста сигнали за безобразията, които се правят в парцела. Виждала е по какъв начин младежи се натискат и съвокупляват, пият бира и крещят измежду нощ.

Преди време историческата постройка едвам не стана на пепел, откакто клошари провокираха пожар в мазето. И въпреки, че се намира в центъра на града, реставрираната възрожденска къща непрестанно се " разкрасява " с нецензурни послания и гнусни рисунки. Общината и възмутени жители не един път са оправяли провалите след деянията на вандали, само че баталиите им не престават, написа Монитор.

В старинната къща лежат костите на Никола Войводов. Те са сложени в махагонов сандък в хола на родния му дом. Там е и надгробният му кръст. Войводов е първият деятел, който девет години преди Христо Ботев наема параход, с който да премине с четата си в България. Корабът " Германия " дебаркира на русенското пристанище на 20 август 1867 година, само че заради изменничество четата е посрещната от постоянна турска войска. При кървавата борба на борда е посечен Никола Войводов, който бил едвам 25-годишен. Костите му прибрала скрито баба Тонка Обретенова. После те били положени във Възнесенската черква във Враца, а след реставрацията на дома му са преместени в него. Къщата музей на Никола Войводов се стопанисва от Регионалния исторически музей във Враца. На недоволството в обществената мрежа за бездомника реагираха от общината и музея, които ще вземат ограничения клошарят повече да не се излежава на терасата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР