Домът е второто ни аз. Когато страдаме, страда и той.

...
Домът е второто ни аз. Когато страдаме, страда и той.
Коментари Харесай

Eто как да привлечем щастието в дома си с фън шуй

Домът е второто ни аз. Когато страдаме, страда и той. Когато реализираме естетика със заобикалящата ни среда, естествено се опитваме да я запазим за по-дълго време. Стремим се към благосъстояние, благополучие, разцвет. Обграждаме се с позитивна сила и положителни хора. Подредбата на дома изисква време и нюх за красивото и стилното, написа аз-жената.

Цветовете, мебелите и аксесоарите, които избираме са огледало на вътрешния ни свят. Всеки има собствен способ за постигането на хармонията в дома,, само че фъншуй е освен китайска традиция. Това е изкуство, което оказва помощ да декорирате пространствата в дома си по избрана специфичност.

Все повече семейства се доверяват и откриват изгодите от фъншуй. Положителната сила, която внася в домовете ни, носи огромни изгоди за здравето ни, оказва помощ ни да се оправим с всекидневните ни задължения, балансира и хармонизира живота ни.

Преминаването към този вид философско мислене и взор към живота изисква на първо време да се освободите от ненужните предмети във вашия дом. От такива, които не влизат в приложимост или смятате, че имат отрицателна сила. Книжарниците оферират богат набор от литература по тематиката, която може да ви вкара в тази материя.

Фъншуй има няколко съществени детайла – змей, огън, дърво, метал и вода. Цветовете на детайлите носят и своята сила.

Бялото – ситуирано в северната част на дома благоприятства кариерата; в източната-семейството и здравето, в югоизточната част е за благосъстоянието.

Зеленото – ситуирано в източната част благоприятства здравето.

Среброто и металът също са знак на богатство.

Не е мъчно да организирате пространствата си в този дух на мислене. Няколко съвета ще ви оказват помощ да внесете малко повече успокоение и релакс в дома си.

В спалнята леглото ви би трябвало да бъде „ свободно “ и от двете си страни. Свещите също би трябвало да намират място в нея. Цветовете би трябвало да са пастелни в композиция с алено. Не поставяйте тв приемник в спалнята. Вместо това декорирайте със фотоси от красиви места. Поставете бамбук, който носи благополучие.

Фъншуй в кухнята е знак на прогрес. Винаги поставяйте свежи цветя. Нека цветовете в нея бъдат ярки като слънцето. Добре е да разположите мивката наоколо до прозореца или балкона ви. Дървените кухненски принадлежности и мебели символизират благосъстоянието.

Тоалетната и банята се одобряват за онази част от вкъщи ви, в която се натрупва отрицателната сила. Винаги капакът на тоалетната би трябвало да бъде затворен. Добавете ароматни свещи или масла, бамбук. Когато взимате вана пуснете релаксираща музика.

Банята би трябвало да е това място, в което ще отмиете всички негативи на миналия ден.

И не на последно място не забравяйте, че положителният и спокоен живот е значително въпрос на избор. Избор, който вършим всеки ден, а фъншуй е метод на живот, който ни свързва с естествената ни среда – природата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР